Asocierea PDL cu Piedone şi UNPR este o eroare capitală, afirmă Cristian Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă că asocierea PDL cu Cristian Popescu-Piedone este "o eroare capitală", la fel cum este şi o asociere electorală cu UNPR. Reamintim că ieri, preşedinta PDL Bucureşti Elena Udrea a declarat public că primarul Piedone (migrat recent de la PC la UNPR) va fi coordonatorul campaniei electorale comune PDL-UNPR pentru Bucureşti. Cristian Preda mărturiseşte că nu va susţine campania, dacă se va desfăşura sub ac

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 12:56
Asocierea PDL cu Piedone şi UNPR este o eroare capitală, afirmă Cristian Preda

„Cred că asocierea cu Piedone e o eroare capitală. La fel cum e și o asociere electorală cu UNPR: una e colaborarea la guvernare cu un grup care asigură majoritatea în Camere și alta e asocierea electorală cu un partid care se declară de stânga, deși sprijină un guvern PPE”, scrie Preda pe blogul personal.

Europarlamentarul afirmă că Piedone este, de fapt, un nou Oprescu, iar Bucureştiul merită „ceva mai bun”.

„Motivele sunt ușor de înțeles: Cel mai general e următorul: încrederea în PDL nu va fi regăsită prin transferul unor personaje din partide marginale (de genul Piedone) sau prin asocierea cu marginali & transfugi din PSD sau PNL, așa cum sunt membrii UNPR sau cum ar putea fi partide fondate de Geoană sau Vanghelie, luați împreună sau separat.
În particular, e o eroare de optică să crezi că Piedone a însemnat ceva în politica din București în afara tranzacției PSD-PC, la care ulterior s-a asociat PNL. Partitura folosită pentru a lua prizonier publicul din sectorul 4 cu ajutorul lui Piedone a fost un populism deșănțat. Piedone nu se pretează la altceva. Iar eu cred că publicul – nu doar cel din sectorul 4, ci din întregul București – merită ceva mai bun. Alternativa la primarul general nu e un alt Oprescu, ci altceva decât Oprescu”, precizează Preda.

Cum votează

Europarlamentarul mărturiseşte că nu l-a votat niciodată pe Piedone. „Am votat împotriva lui (Piedone, n.r.) în 2008 și în 2009: când PDL a făcut campanie pentru legislative și pentru prezidențiale, primarul PC a fost cu trup și suflet în tabăra celor care voiau să doboare “dictatura lui Băsescu”. În 2010, în campania Teo Trandafir versus Liliana Mincă, am fost din nou împotriva unui primar care e cunoscut prin supra-nume, nu prin gesturi politice. De atunci încoace, singurul fapt semnificativ e îndepărtarea lui Cristian Popescu de Partidul Conservator. Motivul – evocat de presă – nu e legat de curaj, inteligență, imaginație, sacrificiu public. Nu, singurul fapt notabil e – aparent – refuzul lui Dan Voiculescu de a-l accepta ca lider al minusculului partid”, afirmă democrat-liberalul.

„Ca unul intrat în PDL datorită lui Traian Băsescu, nu mă văd susținând o campanie în București așezată sub portretul lui Piedone”, conchide Preda.