ASPA a luat primele măsuri după tragedia de la Lacul Morii! 14 câini au fost capturați într-o zi

ASPA a început capturarea câinilor de pe Lacul Morii, după tragedia Anei Oros, femeia ucisă de o haită de câini.

23 ian. 2023, 14:54
ASPA a luat primele măsuri după tragedia de la Lacul Morii! 14 câini au fost capturați într-o zi

Angajații au capturat 14 câini fără stăpân, duminică, dintre care 12 adulți și doi pui. Au început această activitate în zorii zilei și au încheiat-o după lăsarea nopții.

Patru dintre câinii capturați în cadrul acțiunii fac parte din grupul celor identificați cu o zi înainte pe câmp. Potrivit asociației, aceștia au fost tranchilizați de la distanță. Le-au fost prelevate probe de oamenii legii pentru a se stabili dacă sunt cei care au atacat-o sâmbătă pe Ana Oros.

Citește și Apar mărturii șocante în cazul femeii sfâșâiate de câini în Lacul Morii! Un bărbat care locuiește în zonă a rupt tăcerea: „A fost sfâșiată de câinii de luptă ai mizeriilor de oameni care îi lasă liberi”

Angajații ASPA au operat și în zonele adiacente zonei Ciurel, respectiv Drumul la Roșu, Calea Giulești, str. Fântâna Domnească și au capturat câini ieșiți din curți, lăsați liberi pe stradă.

ASPA a capturat 120 de câini fără stăpân în aproape un an. „Din aprilie 2022 și până în prezent au fost ridicați din zona Lacul Morii aproximativ 120 de câini, ultima acțiune în zonă fiind realizată la data de 18.01.2023”.

Citește și Legiștii au stabilit cum a murit Ana Oros, femeia atacată de o haită de câini pe Lacul Morii

Bilanțul de câini capturați de ASPA

  • Sectorul 6 – 381
  • Sectorul 5 – 358
  • Sectorul 2 – 285
  • Sectorul 4 – 268
  • Sectorul 3 – 238
  • Sectorul 1 – 150

ASPA a explicat ce se întâmplă cu câinii capturați. „Dezmințim categoric informația potrivit căreia după capturare, ASPA eliberează câinii înapoi pe străzi”, a precizat asociația.

„Imediat cum ajung în adăposturile ASPA, câinii sunt microcipați și înregistrați în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân pe numele ASPA, astfel încât dacă aceștia ar fi ulterior eliberați pe stradă, datorită microcipului ar fi identificați ca fiind din adăposturile noastre. ASPA capturează câinii de pe domeniul public, însă capturarea nu rezolvă cauza, nu oprește sursa de câini. ASPA nu are competențe în cazul proprietăților private, nu poate pătrunde pe acestea fără acordul proprietarilor, nu poate verifica deținătorii de animale, nu poate aplica sancțiuni”.