Aspectele pozitive si negative ale platformelor de socializare in procesul de vindecare

Fiind o componenta esentiala in viata oamenilor, nu este de mirare ca internetul va avea un rol important si atunci cand vine vorba de decesul unei persoane. Pentru o lunga perioada de timp, cele mai multe amintiri ramaneau in sufletul apropiatilor sau intr-un album cu fotografii de familie. In prezent, diverse aspecte legate de viata unui om vor fi stocate si vor ramane pe internet, fara sa aiba un termen limita.

26 ian. 2023, 15:28
Aspectele pozitive si negative ale platformelor de socializare in procesul de vindecare

Un articol de Servicii Funerare Sector 1, One Marck International.

Cu ajutorul internetului, utilizatorii care nu mai faceau parte, in mod activ, din viata persoanei respective, fie pentru ca locuiau departe, fie pentru ca nu mai aveau timp sa se intalneasca, vor afla ce i s-a intamplat si vor putea face pregatirile necesare. Unii oameni posteaza si informatii legate de inmormantare si de locul in care va avea loc.

Socializarea in mediul online ii poate aduce pe oameni mai aproape

Internetul ii va ajuta pe oameni sa gaseasca grupuri de spijin, pentru a naviga mai usor emotiile prin care trec la momentul respectiv. Pentru cei care nu vor sa dea prea multe informatii despre viata lor personala, exista posibilitatea sa comunice drept anonimi. Tot ce conteaza este sa gaseasca o solutie pentru a face fata durerii pe care o simt si de cele mai multe ori, cel mai bun raspuns vine din partea unor oameni care au trecut deja pritnr-o experienta similara.

O alta modalitate prin care poate fi folosit internetul este pentru a gasi servicii funerare in Bucuresti, la care familia raposatului sa poate apela pentru a-l conduce pe ultimul drum. Cei interesati vor putea vizualiza informatii de la mai multe case funerare si in acest fel, vor putea face o alegere inteligenta in legatura cu modul in care se va desfasura inmormantarea.

Te pot afecta in mod negativ platformele de socializare?

Bineinteles, platformele de socializare vin si cu cateva minusuri. Atunci cand o persoana petrece foarte mult timp in mediul online, va vedea multe lucruri care ii vor amintiri de pierderea suferita, ceea ce va face ca procesul de vindecare sa dureze mai mult decat ar fi normal.

Exista posibilitatea ca unii utilizatori sa se simta coplesiti din cauza numarului ridicat de mesaje impersonale primite in momentul in care au anuntat decesul unui apropiat. Emotiile pe care o persoana le simte atunci cand scrie un mesaj nu pot fi transmise prin intermediul ecranului, asa ca singurul lucru ce va putea fi vazut de restul oamenilor este un simplu text.

Unii s-ar putea simti jigniti daca afla de moartea unei persoane care le-a fost draga de la un post de pe o retea de socializare, in loc sa fie anuntati personal. De aceea, familia care realizeaza postul respectiv trebuie sa aiba grija sa-i anunte pe toti cei apropiati, cel putin printr-un apel telefonic.

In final, internetul poate influenta procesul de vindecare prin care trece o persoana atat in mod pozitiv, cat si in mod negativ, iar acest lucru depinde foarte de mult de modul in care utilizatorii interactioneaza intre ei.