„Asta a fost durerea mea!”. Marea dramă a lui Leonard Doroftei, campionul trimis în Canada să muncească, departe de casă

Leonard Doroftei a plecat din țara de origine în urmă cu câțiva ani, pentru că s-a simțit umilit de autoritățile statului. El a luat decizia după o lungă perioadă în care a stat pe gânduri. „Moșul” duce lipsa oamenilor dragi din România. 

04 iul. 2023, 22:03
„Asta a fost durerea mea!”. Marea dramă a lui Leonard Doroftei, campionul trimis în Canada să muncească, departe de casă

Fostul mare boxer a fost dezamăgit de autoritățile locale din Ploiești. Pugilistul a investit o sumă mare de bani într-un spaţiu pe care i l-a oferit Primăria. Apoi, după un deceniu, a primit notificare de evacuare. Fostul campion a luat atunci decizia radicală de a părăsi România pentru Canada. El povestea că era numit „cerşetor” de către unii cetățeni, așa că s-a gândit ca în semn de revoltă, să plece în America, definitiv.

Iată trista poveste a lui Leonard Doroftei:

„Nu am cerut ceva. Primăria mi-a oferit, asta a fost durerea mea, mi-a dat, apoi mi-a luat, mi-am băgat banii acolo și apoi au dispărut. M-am trezit cu nea Titi ( – antrenorul Titi Tudor) acasă și mi-a spus să mergem la Primărie. A vorbit cu primarul și i-a cerut acestuia o afacere.

Imediat, primarul a scos o hârtie și ne-a oferit un spațiu. Când am văzut ce este acolo… Am adus un proiectat și când am aflat cât costă, nea Titi m-a lăsat singur și așa m-am curățat. Am picat într-o poveste aiurea. Am încercat să fac ceva și aia a fost. Finalul îl știți. Titi s-a retras, m-a lăsat singur.

Mi-au dat acel spațiu pentru 25 de ani. După 10 ani am primit notificare să-l evacuez pentru că au pus bulina roșie pe clădire. Acolo au fost ultimii mei bani. Nici casa nu am terminat-o, iar proiectantul a cerut de zece ori mai mult decât a spus inițial. Cine vrea să înțeleagă bine, cine nu, să fie sănătos.

Leonard Doroftei, dezvăluire emoționantă: „Am investit banii mei, munciți, ce am câștigat eu nu am câștigat ușor”

Problema este că trebuia să fiu matur, să-mi fac sală, dar nu am vrut pentru că îi făceam concurență antrenorului meu, cel care m-a lăsat singur. Afacerea a picat aiurea, de aia am și luat foc. A fost dureros. Am picat într-o mocirlă. Împins în ea.Acolo, acum, spațiul e gol, e paragină, nu e reparat. Au vrut să mă protejeze să nu cadă blocul pe mine, dar pe oamenii ăia de ce nu-i ajută, să le repare blocul? Am citit unele comentarii și știu ce gândește lumea. Ar fi bine să-și vadă fiecare de treaba lui.Am investit banii mei, munciți, ce am câștigat eu nu am câștigat ușor. Eram plin de sânge, așa câștigam banii. Pentru că nu am avut nicio culoare politică, au profitat de mine cât au putut. Și s-au apucat să mă lovească. M-a sunat cineva, nu direct Băsescu (n.r. – președintele Traian Băsescu), am refuzat propunerea și de atunci toate s-au dus în cap”

, a declarat Doroftei, la Radio Gold FM.

„Moșul” nu se mai gândește la revenire. Sportivul s-a stabilit în afară, la fel precum Bute, Diaconu și Nadia Comăneci.