Veste tristă pentru Leonard Doroftei, campionul „împins” de autoritățile române în Canada / Un nou început pentru „Moșu'”

Leonard Doroftei, campionul României nevoit să plece în Canada pentru o viață mai demnă, trece prin noi belele. Fostul pugilist a dezvăluit momentele dificile prin care trece. 

29 iun. 2023, 08:48
Veste tristă pentru Leonard Doroftei, campionul „împins” de autoritățile române în Canada / Un nou început pentru „Moșu'”

Leonard Doroftei este ținut departe de România. „Moșul”, stabilit de câțiva ani în Canada, la Montreal, nu poate părăsi teritoriul condus de către Justin Trudeau cel puțin șase luni de zile.

Procesele birocratice din Canada sunt mult mai greoaie decât în România, a avertizat fostul mare sportiv.

„Pur și simplu mi-am pierdut pașaportul. Aici ca să-ți faci un pașaport nou durează cam șase luni, cererile de reînnoire a unor astfel de documente fiind foarte mari. Vina este a mea”, a explicat Doroftei, pentru Pro Sport.

De ceva timp Doroftei a început să lucreze la amenajarea unei săli de box pe care să o administreze singur.

„Tot timpul am visat să am sala mea de box. Am început să-mi amenajez o astfel de sală care sper că spre finalul anului va fi gata. Sunt foarte multe persoane care mă întreabă când pot veni la sala mea”, a mai povestit Leonard Doroftei, pentru sursa citată.

Fostul mare campion este mândru de realizările copiilor săi.

„Băieții nu mai locuiesc cu noi. Și-au cumpărat un apartament în Montreal. Doar fata a mai rămas cu noi. Mai are un an și termină liceul după care vrea să dea examen la medicină”, a mai povestit discipolul lui Titi Prosop.

Leonard Doroftei, umilit de Guvernul României

Leonard Doroftei a plecat din țara de origine în urmă cu câțiva ani, pentru că s-a simțit umilit de autoritățile statului. El a luat decizia după o lungă perioadă în care a stat pe gânduri. „Moșul” duce lipsa oamenilor dragi din țara de origine.

„N-aș fi plecat niciodată. Dar acolo trebuie să fii un adevărat șacal ca să răzbești. M-a durut când, la un moment dat, parcă eram considerat un cerșetor. Și n-am cerut niciodată cuiva ceva. Dar pe banii tăi să fi văzut așa, e dureros.

Eu cred că dacă dacă vin acum în țară, nu mai plec. Atât de mult îmi lipsesc oamenii de acolo. Atât de mult îi iubesc pe românii mei. Bine măcar că aici, în Canada, sunt înconjurat de români. Mă simt că acasă”, a precizat Leonard Doroftei, într-un interviu pentru AS.