Asta este cea mai periculoasă informaţie despre COVID-19. Medic celebru: "Nu e de glumit! E big fake news!"

Publicat: Miercuri, 03 Iunie 2020 15:23 // Actualizat: Miercuri, 03 Iunie 2020 15:23 // Sursa: romaniatv.net

Tudor Ciuhodaru a reacţionat vehement după ce în spațiul public a început să circule concluzia unui studiu care ar putea pune mii de oameni în pericol.

Tudor Ciuhodaru a postat un meaj pe Facebook după ce s-a vehiculat informaţia că pacienţii asimptomatici nu pot transmite virusul, aşa cum arată un studiu.

"Atenție, nu e de glumit! Pacienții asimptomatici (4 din 5 cei infectați cu coronavirus) POT transmite boala. Spun asta pentru că circulă "rezultatele" unui studiu "bombă" ce ar dovedi că "o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe". E big fake news!!! Trebuie citit tot articolul, nu doar rezumatul!", a scris Tudor Ciuhodaru.

Raed Arafat iese la atac! Anunţ fără precedent făcut de secretarul de stat din MAI

Studiul controversat ar fi fost realizat punând o persoană care a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Potrivit cercetătorilor chinezi, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciunul nu a luat virusul SARS-COV-2.

OMS dezmite teoria conform căreia COVID-19 şi-a pierdut din putere

Tudor Ciuhodaru are o altă părere despre studiu.

"De fapt (pentru cine a avut răbdarea să citească mai mult decât rezumatul acestui studiu) studiul demonstrează că utilizarea unei măști de protecție e o metodă eficientă de prevenție.

Scrie negru pe alb că:

1. Toți cei 455 expuși la un purtător asimptomatic nu s-au infectat pentru că purtau mască!

2. Această regulă a fost valabilă în toate cele 3 categorii de expuși (personal medical, alți pacienți, membri ai familiei) la un pacient asimptomatic

3. Singurul moment când nu au purtat-o a fost în timpul mesei

Concluziile (și ale acestui) studiu sunt clare:

1. TOT personalul din serviciile de urgență TREBUIE să beneficieze de echipament complet de protecție - mască N95, combinezoane, ochelari.

2. Masca de protecție a fost eficientă în a împiedica transmiterea virusului și de la cei asimptomatici.

Şi mai rămâne o întrebare: cum a putut crede cineva un astfel de fake news ce are la bază decizia de a expune la un risc major 455 de oameni.

Rețineți:

1. Regulile de igienă trebuie respectate cu/fără pandemie.

2. Purtarea unei măști (chiar simple) este cea mai eficientă metodă pentru a preveni infecția. „Distanța sigură" actuală în întâlnirile sociale poate să nu fie suficientă - cu excepția situației în care purtați o mască (simplă).

3. Testare extinsă (expuși/suspecți/asiptomatici)- planul B pe care il propun de atâtea luni și nu aude nimeni)- e metoda cea mai clară de prevenție- pentru că-i identifică și pe cei asimptomatici care transmit boala mai departe (pe care nu-i testează astăzi nimeni)", a scris Tudor Ciuhodaru.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
asimptomatici coronavirus covid 19 transmitere covid 19 Tudor Ciuhodaru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H