„Asta nu e China! Aici e Las Vegas”. Propunerea care a stârnit revoltă în toată America

Numărul deceselor şi al celor infectaţi cu COVID-19 crește alarmant în SUA, dar primărița din Las Vegas a venit cu o propunere care a stârnit mii de reacții pe rețelele de socializare.

24 apr. 2020, 09:31
„Asta nu e China! Aici e Las Vegas”. Propunerea care a stârnit revoltă în toată America

Carolyn Goodman (81 de ani) a spus într-un interviu pentru CNN că ar vrea ca Las Vegas-ul să fie deschis, într-un fel de experiment național. „Vreau ca toate restaurantele să se deschidă. La fel și micile afaceri. Vreau ca oamenii să meargă la muncă. Cred că virusurile au fost aici în ultimii ani. Am avut Ebola, poliomelită, West Nile”, a spus primarul din Las Vegas.

În ciuda recomandărilor experților, care susțin că SUA nu este pregătită pentru relaxarea măsurilor, Goodman a spus că e timpul ca stadioanele, hotelurile și cazinourile din oraș să își reia activitatea obișnuită. De altfel, edilul din Las Vegas a fost, încă de la început, împotriva închiderii cazinourilor locale. „Asta nu e China! Aici e Las Vegas, Nevada„, a mai spus Carolyn, care l-a numit „ignorant” pe jurnalistul care o intervieva, Anderson Cooper. Acesta încerca să-i explice că virusul se răspândește de la om la om, cu ajutorul unui grafic realizat de cercetătorii chinezi.

Citeşte şi Donald Trump ar vrea un tratament pentru coronavirus bazat pe injecţii cu DEZINFECTANT. „Ar fi interesant!” VIDEO

De asemenea, primarul a adăugat că nu crede că distanțarea socială diminuează efectele pandemiei şi că e cazul ca cei care nu sunt bolnavi să reintre în circuitul economic. „Suntem un stat al ospitalității. Depindem de serviciile clienților„, a mai spus ea.

Ideea reluării vieții de zi cu zi, a competițiilor sportive și a deschiderii stadioanelor nu este nouă în SUA. Chiar președintele Donald Trump spunea, cu o săptămână în urmă, că sportul trebuie reluat. „M-am săturat să văd meciuri de baseball vechi de 14 ani. De fapt, am avut prea puţin timp să le urmăresc, însă este unul dintre sporturile care îmi lipsesc„, spunea Donald Trump.