Donald Trump ar vrea un tratament pentru coronavirus bazat pe injecţii cu DEZINFECTANT. „Ar fi interesant!” VIDEO

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a stârnit controverse, după ce a sugerat ca infecţia provocată de noul coronavirus să fie tratată cu injecţii cu dezinfectant. Mai mult, liderul de la Casa Albă crede că razele ultraviolete ar fi eficiente în tratarea COVID-19.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 07:17
Donald Trump ar vrea un tratament pentru coronavirus bazat pe injecţii cu DEZINFECTANT. „Ar fi interesant!” VIDEO

Trump a şocat lumea medicală după ce ar vrea ca oamenii de ştiinţă să verifice dacă infecţia provocată de noul coronavirus (COVID-19) poate fi tratată cu ajutorul injecţiilor cu dezinfectant, transmite BBC.

Mai mult, liderul de la Casa Albă a propus ca pacienţii infectaţi cu COVID-19 să fie iradiaţi cu raze ultraviolete. Ideea preşedintelui american a fost, însă, respinsă de un reprezentant al sistemului medical.

În timpul unei conferinţe de presă referitoare la noul coronavirus, un oficial al administraţiei Trump a prezentat rezultatele unui studiu guvernamental conform căruia virusul SARS-CoV-2 ar fi putea fi răpus mai rapid în cazul expunerii la lumina soarelui şi la căldură.

„Deci, să zicem că iradiem corpul cu o cantitate uriaşă de raze ultaviolete sau cu o lumină puternică. (…) şi cred că aţi spus că nu a fost verificat, dar urmează să testaţi. Sună interesant”, i-a spus Donald Trump medicului Deborah Birx, un oficial de la Casa Albă responsabil cu gestionarea crizei COVID-19.

De asemenea, cercetarea mai relevă faptul că dezinfectantul ar putea anihila virusul prezent în salivă în cinci minute. Oamenii de ştiinţă cred că alcoolul izopropilic ar avea un efect şi mai rapid.

Donald Trump a reacţionat, după a aflat rezultatele studiului.

„Deci, înţeleg că dezinfectantul omoară virusul într-un minut. Un singur minut. Există vreo modalitate prin care putem face asta, printr-o injecţie sau ceva asemănător unei curăţări? Ar fi interesant de aflat”, a spus Donald Trump.

COVID-19. Record de morţi într-o singură zi, de la începutul pandemiei. În SUA s-au înregistrat peste 3.000 de decese în 24 de ore


loading...