Astărăstoae a spus că regretă că nu l-a învăţat pe Tudor Ciuhodaru bioetica

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, că regretă faptul că Tudor Ciuhodaru, cel care a ocupat funcţia de consilier onorific doar pentru două zile, a făcut doctoratul cu el şi nu a învăţat şi bioetica.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 10:24
Astărăstoae a spus că regretă că nu l-a învăţat pe Tudor Ciuhodaru bioetica

Vasile Astărăstoae a venit joi dimineaţă la Ministerul Sănătăţii, unde a declarat că noul proiect de lege trebuie dezbătut cu profesioniştii sistemului, iar pentru o primă întâlnire el vine cu bună-credinţă.

Vin cu bună credinţă în minister şi sper să facem o lege bună. Vreau să discutăm toate aspectele pe care astăzi nu le avem elucidate„, a spus preşedintele CMR, potrivit Mediafax.

Întrebat cum comentează numirea medicului Tudor Ciuhodaru în funcţia de consilierul onorific la Ministerul Sănătăţii, Vasile Astărăstoae a spus că regretă că nu l-a învăţat ce este bioetica.

La Ministerul Sănătăţii au loc consultări cu organizaţiile profesionale ale medicilor, farmaciştilor şi asistenţilor medicali în cazul proiectului Legii Sănătăţii.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România a fost îndrumătorul lui Tudor Ciuhodaru la doctorat. Teza de doctorat susţinută de Ciuhodaru în 2010, în dezbatere publică, a fost „Pacientul suicidar în serviciul de urgenţă”.

Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR şi numit, marţi, consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă, a venit, miercuri, la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcând parte din echipa care va lucra la legea privind sănătatea şi serviciile de urgenţă. Joi, Tudor Ciuhodaru a fost demis din funcţia onorifică în care a fost învestit cu doar două zile înainte.