Astăzi este ultima zi în care se mai aprobă PUZ-uri iniţiate de investitori privaţi

În Bucureşti ar putea răsări alţi zgârie-nori care să sufoce oraşul. Luni, consilierii generali au de aprobat nu mai puţin de 105 planuri urbanistice zonale ale unor turnuri imobiliare. De la 1 februarie intră în vigoare o nouă lege prin care aceste planuri ar fi ilegale.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 08:01
Astăzi este ultima zi în care se mai aprobă PUZ-uri iniţiate de investitori privaţi

Potrivit declaraţiile arhitectului şef al Capitalei, Ghoerghe Pătraşcu, aceste PUZ-uri au şanse să fie aprobate pentru că, în caz contrar, investitorii vor da în judecată Primăria Capitalei, iar acesta este un risc pe care primăria nu vrea să şi-l asume. De altfel, Primăria Capitalei a pierdut mai multe procese de acest fel, unul dintre cele mai răsunătoare fiind cel cu omul de afaceri Costică Constanda, căruia primăria trebuie să-i plătească 160 de milioane de euro.

Printre proiectele care sunt supuse luni avizării, se numără: construcţia unui turn de 100 de metri în intersecţia Răzoare, un alt turn de 80 de metri pe Calea Şerban Vodă, un bloc de 23 de metri în Piaţa Lahovari, dar şi penetraţia Ciurel, care a fost deja respinsă până acum de aproximativ 6-7 ori.

Peste două zile, aceste proiecte nu ar mai putea fi valabile, pentru că s-ar supune noii legi a urbanismului care impune restricţii dure pentru construcţii.


loading...
Partenerii noștri