Aşteptările lui Băsescu de la Guvernul Ungureanu

Preşedintele Traian Băsescu a enumerat aşteptările pe care le are de la cabinetul Ungureanu, printre ele fiind şi declanşarea procesului de creştere a veniturilor populaţiei, dar numai dacă rezultatele economiei o vor permite. Preşedintele a mai precizat că aşteaptă  noua lege a sănătăţii şi iniţiarea discuţiilor, inclusiv cu opoziţia, pentru a se conveni asupra unei legi a reorganizării administrative.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 17:25
Aşteptările lui Băsescu de la Guvernul Ungureanu

Iată ce aştept mai mult de la guvernul Ungureanu decât de la guvernul Boc: aştept mai multă rigoare, inclusiv în comunicare, şi mai multă transparenţă. Aştept ca pe site-urile ministerelor să apară fiecare leu cheltuit, chiar în fiecare zi„, a cerut Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte creşterea salariilor bugetarilor şi a pensiilor, Băsescu a susţinut că acest lucru trebuie făcut doar după analiza evoluţiilor economiei româneşti. „Aştept ca acest guvern să continue partea vitală care vizează consolidarea situaţiei economice şi financiare şi ca, după primul trimestru, dacă economia va confirma aşteptările noastre  şi ale populaţiei, să începem un proces de creştere a veniturilor„, a declarat preşedintele.

Acesta a admis că neadoptarea Legii sănătăţii este un eşec al său şi al guvernului Boc, dar a precizat că un nou proiect trebuie să fie un obiectiv pe termen apropiat al noului guvern. „Aştept de la noul cabinet noua Lege a sănătăţii, aştept iniţierea discuţiilor şi cu opoziţia pentru a se conveni asupra unei legi asupra reorganizării administrativ-teritoriale a României”, a afirmat şeful statului.

Atât de la guvernul Ungureanu, dar şi de la toate partidele politice, Băsescu cere în continuare revizuirea Constituţiei în sensul punerii ei de acord cu rezultatele referendumului din 2009 privitoare la reducerea la 300 a numărului de parlamentari şi instituirea unui Parlament unicameral.

„Toţi politicienii cer ce le trece prin cap în numele poporului. Dar ca un minim respect pentru poporul pe care îl cheamă la urne (…) pot face un lucru: ceea ce s-a votat la referendumul din 2009. Nu pot să observ demagogia când chemăm poporul la urne pentru a face dreptate între oameni politici incapabili să discute între ei, dar uităm ce a decis poporul privind reducerea numărului de parlamentari şi Parlamentul unicameral”, a comentat preşedintele.