ASTRA – GENK în Europa League 2-2. Campioana a smuls egalul în ultimul minut

ASTRA şi GENK au încheiat la egalitate prima manşă a şaisprezecimilor de finală ale Ligii Europa, jucată joi seara, pe stadionul din Giurgiu.

16 feb. 2017, 13:32
ASTRA – GENK în Europa League 2-2. Campioana a smuls egalul în ultimul minut

Belgienii au condus de fiecare dată, dar Astra Giurgiu a egalat pe finalul fiecărei reprize. Constantin Budescu a marcat un supergol în minutul 43, când a catapultat mingea în plasă, din 12 metri, în timp ce japonezul Takayuchi Seto a marcat golul de 2-2 în minutul 90 şi îi mai dă lui Şumudică o speranţă pentru retur.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90 GOOOL Astra! Serie de ocazii ale Astrei la poarta belgienilor, concretizată cu golul lui Seto. Acesta a marcat cu capul, din câţiva metri, după ce cu câteva secunde înainte goalkeeper-ul lui Genk a respins incredibil o altă lovitură de cap, a lui Săpunaru. Astra-Genk 2-2!

Min. 83 GOL Genk! Leandro Trossard a marcat pentru 2-1, printr-un şut pe jos, după o pasă precisă primită de la Siebe Schrijvers. Astra-Genk 1-2.

Min. 59 Şansă uriaşă irosită de Alexandru Ioniţă. Astra a avut şansa de a trece în avantaj, dar şutul jucătorului nostru a trecut puţin pe lângă poartă.

Min. 54 Budescu ratează complet execuţia. Din poziţie favorabilă, acesta trage mult peste poartă!

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 43 GOOOL ASTRA! Săpunaru a trimis o diagonală de peste 50 de metri până la Felipe Teixeira, care după câteva driblinguri l-a deschis excelent în stânga pe Budescu. Acesta a şutat violent, din prima, cu exteriorul, catapultând balonul sub bară, din 12 metri. Astra-Genk 1-1!

Min. 37 Ocazie uriaşă pentru Genk! Lung apără formidabil şutul lui Leandro Trossard, jucător care scăpase singur cu portarul nostru. Trossard a şutat pe jos, dar portarul nostru a reuşit să prindă cu mari eforturi, după ce mingea îl depăşise.

Min. 33 Genk combină frumos şi este formaţia activă în această dispută. Astra ajunge cu greu în preajma careului advers şi nu şi-a creat până acum nicio ocazie importantă.

Min. 25 GOL Genk! Timothy Castagne a trimis în poartă după ce mingea i-a ricoşat în mod fericit, el reuşind să-i păcălească pe Silviu Lung şi Geraldo Alves. Astra-Genk 0-1!

Min. 23 Pericol la poarta Astrei. Pozuelo trimite o pasă filtrantă printre fundaşuu noştrii, însă spre norocul nostru ea a fost interceptată de portarul lung, înaintea atacanţilor belgieni.

Min. 16 Felipe Teixeira trage primulo şut, prins de portarul lui Genk. Budescu a trimis o centrare din lovitură liberă, în careul de 6 metri, portarul lui Genk a respins până la Teixeira, dar şutul acestuia plasat, din 16 metri, a fost reţinut de goalkeeeper-ul belgian.

Min. 14 Meciul este deocamdată destul de închis, nicio echipă nu a şutat până acum spre poarta adversă.

Min. 8 Incursiune a lui Felipe Teixeira în careul belgienilor, dar centrarea acestuia pentru lovitura de cap a lui Daniel Niculae este interceptată de un apărător al lui Genk.

Min. 6 Belgienii ţin mai mult de minge în acest debut de meci, dar Astra poate fi periculoasă pe contraatac.

Min. 1 A început partida de la Giurgiu.

Componenţa formaţiilor:

ASTRA: Lung Jr. – Al. Stan, Săpunaru, Geraldo, Fabricio, J. Morais – Al. Ioniţă II, Takayuki, Teixeira, Budescu – D. Niculae. Antrenor: Marius Şumudică.

GENK: Ryan – Castagne, Brabec, Colley, Uronen – Berge, Heynen – Schrijvers, Malinovski, Trossard – Smatta. Antrenor: Albert Stuivenberg.

ASTRA GENK LIVE VIDEO ONLINE STREAM SPORT.RO DOLCE SPORT. Marius Şumudică, antrenorul celor de la ASTRA, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în meciul cu GENK speră într-o mare măsură în ajutorul publicului. „Sperăm într-o mare măsură în ajutorul publicului, sperăm ca de data aceasta giurgiuvenii să fie alături de noi, să vină la meci, și ar fi păcat ca să nu profite de o astfel de șansă. Nu știm când vom mai ajunge în primăvara europeană atât noi cât și alte echipe din România, cred că va fi din ce în ce mai greu nu numai să te califici în grupe cât să ieși și din grupe și avem nevoie de ei fiindcă noi am venit aici la Giurgiu pentru ei, cred că ne-am făcut datoria, în mare măsură cred că ne-am făcut datoria, am adus trofee la Giurgiu”, a declarat Marius Șumudică.

ASTRA GENK LIVE VIDEO ONLINE STREAM SPORT.RO DOLCE SPORT. La rândul său, Albert Stuivenberg, antrenorul lui GENK, este rezervat înaintea meciului cu ASTRA: „Este foarte important acest meci pentru că poți ajunge mai sus cu astfel de partide. Este o experiență internațională pe care o pot căpăta jucătorii și este foarte important pentru clubul nostru, Genk, în ceea ce privește notorietatea. Astra este un club foarte interesant și impresionant, pentru că a reușit în Europa să învingă echipe cu nume importante, ca West Ham. Realistic vorbind, pot spune că sunt șanse 50% – 50%”.

ASTRA GENK LIVE VIDEO ONLINE STREAM SPORT.RO DOLCE SPORT. Echipe probabile la meciul ASTRA – GENK:

ASTRA: Lung – Al. Stan, Săpunaru, Fabricio, Junior Morais – Seto, Piţian – Al. Ioniţă, Teixeira, Budescu – D. Niculae.

GENK: Ryan – Uronen, Colley, Brabec, Castagne – Malinovsky, Pozuelo, Berge – Trossard, Samata, Schrijvers.

ASTRA GENK LIVE VIDEO ONLINE STREAM SPORT.RO DOLCE SPORT. Partida ASTRA GENK din 16-imile de finală ale UEFA EUROPA LEAGUE se joacă la Giurgiu, de la ora 20:00. DOLCE SPORT şi SPORT.RO transmit LIVE VIDEO ONLINE STREAM partida ASTRA – GENK.