Astra Giurgiu riscă să fie exclusă din Liga 1! Un jucător a recunoscut că s-a dopat: ce spune regulamentul

Astra Giurgiu trebuie exclusă din Liga 1 după ce Alexandru Ioniță, unul dintre jucătorii acuzaţi de dopaj, alături de Kehinde Fatai și Takayuki Seto, a recunoscut procedura efectuată şi a colaborat cu Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD).

26 ian. 2021, 08:30
Astra Giurgiu riscă să fie exclusă din Liga 1! Un jucător a recunoscut că s-a dopat: ce spune regulamentul
Astra Giurgiu riscă excluderea din Liga 1

Astra Giurgiu, exclusă din Liga 1! Cel mai probabil, Alexandru Ioniță va beneficia de clemență din partea ANAD și ar putea scăpa cu un an de suspendare, în vreme ce Kehinde Fatai și Takayuki Seto riscă fiecare câte 4 ani de suspendare, scrie GSP.

Astra Giurgiu, exclusă din Liga 1!

Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor”. Trimiterea către articolul 2 cuprinde capul de acuzare care există în privința celor 3 de la Astra: „Constituie încălcări ale reglementărilor antidoping: utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță interzisă sau o metodă interzisă”.

Şoc în Liga 1! Suspiciuni şi probe că trei fotbalişti de la Astra s-ar fi dopat la clinica deţinută de soţul Andreei Berecleanu

LPF și FRF vor fi nevoite să o excludă pe Astra Giurgiu, după ce decizia va fi definitivă. În cazul unui refuz, România ar fi exclusă din cupele europene, iar naționalele n-ar mai avea drept de participare la nici o competiție fiindcă, practic, LPF și FRF ar încălca protocolul semnat cu WADA și care e ratificat de UEFA și FIFA.

Alexandru Ioniţă a colaborat cu ANAD

Alexandru Ioniță, unul dintre cei 3 jucători de la Astra care sunt, în momentul de față, în stare de suspendare provizorie din cauza faptului că asupra lor planează acuzația că au apelat la o terapie interzisă de regulamentul WADA, a recunoscut acuzațiile! Acest lucru s-ar fi întâmplat, povestesc surse autorizate, la ultimul termen care a avut loc la comisia de audieri de la ANAD, pe 14 ianuarie. Fotbalistul, care a împlinit luna trecută 26 de ani, a acceptat, după ce s-a sfătuit inclusiv cu agentul său, Victor Becali, să colaboreze cu membrii Agenției Naționale Anti-Doping, tocmai pentru a se putea încadra în punctul de regulament WADA care specifică faptul că orice sportiv care recunoaște, care oferă detalii și care ușurează ancheta are parte de o reducere chiar și cu 75% a pedepsei maxime, care în acest caz prevede nu mai puțin de 4 ani de suspendare.