ASTRA-STEAUA. Reghe, înainte de derby: Titlul se va decide în ultima etapă

ASTRA-STEAUA. Laurenţiu Reghecampf s-a declarat foarte mulţumit de evoluţia unor stelişti în meciul cu Astra din Cupa Ligii, precizând că unii dintre cei care au evoluat, miercuri, vor fi pe teren şi la "finala campionatului", care va avea loc tot la Giurgiu.

15 apr. 2016, 14:44
ASTRA-STEAUA. Reghe, înainte de derby: Titlul se va decide în ultima etapă

ASTRA-STEAUA. Laurenţiu Reghecampf s-a plâns că la meciul pe care Steaua l-a câştigat, cu 2-0, la Giurgiu, în Cupa Ligii a fost înjurat de un grup de suporteri care au stat în spatele băncii de rezerve a oaspeţilor. „Cei care plătesc biletele vor fi de partea Stelei, ceilalţi care au fost aduşi cu forţa şi plasaţi în spatele băncii mele să înjure, probabil că vor încerca pe durata meciului să jignească. Mie îmi pare rău pentru cei de la Astra că ei au ajuns să ajungă la un asemenmea mod de a pune presiune, deşi n-au cum să mă pună pe mine sub presiune punând 2-3 oameni prin spatele băncii mele de rezerve, să înjure tot meciul. Au fost zece suporteri înconjuraţi de cei de la Jandarmerie. Eu cred că trebuie să păzească tot stadionul, nu numai zece suporteri care sunt puşi de cei de la Astra. Mi se pare absurd să închizi toată tribuna din spatele băncii de rezerve şi să laşi numai 20 de oameni care nu au altceva de făcut decât să jignească pe tot parcurusul meciului banca de rezervă a Stelei„, a spus antrenorul Stelei.

ASTRA-STEAUA. Referindu-se la cel de-al doilea meci pe care Steaua îl va disputa cu Astra, în Liga I, Reghecampf a afirmat că partida de sâmbătă nu este decisivă în stabilirea campioanei. „Mâine, e un meci important pentru noi, între locul 1 şi locul 2, dar play-off-ul nu se va termina după acest meci. Poate va fi un avantaj în cazul în care cei de la Astra vor reuşi să câştige, dar acest play-off se va juca în continuare. Anul acesta, cred eu, campioana se va decide în ultima etapă. Noi suntem pregătiţi, am câştigat în această săptămână un meci important, care ne va ajuta pe noi să jucăm finala Cupei Ligii, dar spun încă o dată, noi nu am reuşit nimic. Ne-am calificat doar într-o finală, suntem pe locul 2 în play-off, jucăm o semifinală de Cupa României, deocamdată nu am reuşit să realizăm absolut nimic„, a declarat Laurenţiu Reghecampf.

Tehnicianul campioanei crede că jucătorii săi ar putea fi încurajaţi de cele trei victorii pe care le-au obţinut în acest sezon cu Astra, dar consideră că aceste succese nu avantajează echipa „roş-albastră” în partida care urmează.

Nu trebuie să faci ceva extraordinar ca să motivezi jucătorii pentru un asemenea meci. Joacă locul 1 cu locul 2, este o şansă foarte importantă să ajungem pe primul loc, indiferent de ce vor face celelalte echipe, lucru pe care nu l-am mai avut până acum. Dacă vom câştiga cu cei de la Astra vom trece pe primul loc şi trebuie să reuşim să ne menţinem acolo până la ultima etapă. Este foarte important (n.r. – că am învins Astra în trei meciuri în 2016) pentru jucători, dar nu ne vor ajuta cu nimic aceste rezultate mâine seară.Trebuie în continuare să jucăm concentraţi, să luăm jocul în serios. Este un meci cu miză foarte mare, jucătorii noştri ştiu să se descurce foarte bine în aceste momente, sunt obişnuiţi cu atmosfera de presiune„, a adăugat antrenorul.

Laurenţiu Reghecampf i-a lăudat pe adversarii de sâmbătă, însă echipa mai valoroasă, în opinia sa, este Steaua. „Steaua are valoare, a recuperat foarte multe puncte, a făcut meciuri foarte bune, jucătorii au crescut foarte mult, dar şi cei de la Astra au echipă foarte puternică, sunt pe primul loc de foarte mult timp, iar lucrul acesta trebuie felicitat. Denis Alibec este un jucător bun, dar nu mă tem de el. El are nevoie de o echipă când întâlneşte o formaţie de nivelul Stelei. Un singur jucător nu o să poată să facă faţă împotriva echipei noastre, dar este un jucător periculos. dar şi ceilalţi jucători sunt bine pregătiţi în momentul de faţă, Boudjema, Boldrin, De Amorim… Alibec este foarte periculos în momentul în care are spaţii, mingi„, a explicat Laurenţiu Reghecampf.

Partida Astra Giurgiu – Steaua, din cadrul etapei a 7-a a play-off-ului Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 20.30, pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu. În acest moment, Astra conduce în clasamentul Ligii I, cu 39 de puncte, urmată de Steaua cu 36.