Atac aerian, bombele au lovit portul Latakia VIDEO

Israelul a lansat mai multe rachete care au lovit containere din portul Lattakia, în vestul Siriei, în noaptea de luni spre marţi, a anunţat agenţia de presă siriană.

07 dec. 2021, 14:31
Atac aerian, bombele au lovit portul Latakia VIDEO

Atacuri aeriene israeliene au atins containere în portul Latakia, în vestul Siriei, în noaptea de luni spre marţi, potrivit agenţiei siriene oficială de presă, Sana, un atac vizând instalaţii stretegice siriene, relatează AFP.

”Azi (marţi) către ora (locală) 1.23 (şi ora României), inamicul israelian a comis o agresiune aeriană cu mai multe rachete, vizând parcul de containere din portul comercial Latakia”, a anunţat o sursă militară siriană citată de Sana.

Război în Orient. Israel a bombardat Siria, patru morţi. Iranul ameninţă cu rachete de croazieră
Acest bombardament a incendiat ”un anumit număr de containere comerciale”, fără să facă victime, precizează această sursă, care evocă o ”ripostă a apărării antiaeriene” siriene.

Imagini publicate de Sana surprind un incendiu în parcul de containere.

Televiziunea de stat siriană a dat asigurări, ulterior, că ”echipe de pompieri au controlat incendul care a izbucnit în portul Latakia în urma agresiunii israeliene”.

De la începutul Războiului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene pe teritoriul sirian, ţintind poziţii ale unor forţe iraniene şi ale mişcării islamiste libaneze Hezbollah, care luptă alături de regimul lui Bashar al-Assad.

Israelul îşi confirmă rareori atacurile în Siria vecină, însă afirmă cu regularitate că nu va permite acestei ţări să devină un cap de pod al forţelor Iranului, inamicul său jurat.

SUA au anunţat că nu vor avea o ripostă militară directă, dacă Rusia atacă Ucraina. Cum va reacţiona Casa Albă în cazul unui război în estul României
O ultimă serie de atacuri aeriene israeliene a avut loc la 24 noiembrie, vizând zone în care Hezbollahul proiranian s-a implantat în Siria.

Trei militari sirieni şi doi membri ai unor miliţii siriene afiliate Hezbollah au fost ucişi atunci, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), un ONG cu sediul în Regatul Unit, care dispune de o vastă reţea de surse în această ţară devastată de război.

Israelul amână aprobările pentru un proiect de construcţie a unei aşezări majore în Ierusalimul de Est

O comisie de stat pentru planificare din Israel a amînat luni acorsare de aprobări pentru un proiect de construcţie a unei aşezări majore în Ierusalimul de Est, care atrăsese îngrijorarea Statelor Unite şi a palestinienilor, transmite Reuters.

Propunerea care prevede construirea a până la 9.000 de case pentru colonişti evrei, o mişcare care ar include mai multe terenuri ocupate din Cisiordania în limitele municipale ale Israelului în Ierusalim, a primit aprobarea preliminară luna trecută.

O comisie districtuală de planificare şi construcţie a Ierusalimului a decis acum să nu avanseze proiectul, invocând necesitatea unui studiu de mediu, potrivit unei declaraţii a Administraţiei de Planificare din Israel. Nu a fost dat un termen pentru discuţii ulterioare.


loading...
Partenerii noștri