Atac armat în Dallas: Sediul Poliţei, atacat cu arme automate. Agresorul, ucis sau rănit de lunetişti VIDEO

Mai mulţi suspecţi, cu arme automate, au deschis focul, dintr-un camion negru, asupra ofiţerilor de poliţie, în faţa clădirii. Apoi au lovit cu maşina un vehicul de poliţie şi au fugit de la faţa locului. Lunetiștii l-au ucis s-au rănit pe suspectul care a comis atacul.

13 iun. 2015, 10:18
Atac armat în Dallas: Sediul Poliţei, atacat cu arme automate. Agresorul, ucis sau rănit de lunetişti VIDEO

Lunetiștii l-au ucis s-au rănit pe suspectul care a comis sâmbătă dimineață un atac spectaculos asupra cartierului general al poliției din Dallas (Texas), a anunțat șeful poliției din oraș, David Brown, excluzând un act de terorism, relatează AFP. „În acest moment, nu am stabilit nicio legătură între terorism și acest individ„, precizând că serviciile sale lucrează strâns cu FBI în acest caz.

Un robot manipulat de geniști inspectează în prezent vehiculul pentru a stabili dacă autorul atacului este viu sau mort și pentru a se asigura că autovehiculul nu are explozibili la bord. Poliția apreciază că suspectul împușcat a fost singurul autor al asaltului, în condițiile în care mai mulți martori au afirmat anterior că ar fi existat mai mulți atacatori. „Credem că suspectul a tras din mai multe locuri asupra cartierului general, iar martorii au putut vedea același suspect din diferite unghiuri”, a declarat șeful poliției.

Suspecţii au fost urmăriţi de zeci de maşini de poliţie, care au reuşit să îi încercuiască într-un parc. Ofiţerii au descoperit lângă secţia de poliţie vizată o geantă în care se aflau explozibili. Negocierile pentru predarea lor sunt în curs.

Mobilul atacului nu se cunoaşte încă, dar potrivit autorităţilor, cel puţin unul dintre atacatori acuză forţele de ordine că fiul său a fost luat de poliţie, care l-ar fi acuzat că este terorist, informează Reuters.

Poliţia din Dallas a informat că niciunul dintre ofiţerii săi nu a fost rănit în urma atacului. Şeful Poliţiei din Dallas, David Brown, care a citat martori oculari, a declarat că sunt cel puţin patru suspecţi implicaţi în atac.  

Oamenii legii au identificat un camion găsit într-o parcare-restaurant din Hutchins, la aproximativ 14  kilometri de centrul oraşului Dallas, unde se află sediul Poliţiei, ca fiind cel  din care agresorii trăseseră cu arme automate în direcţia sediului central al Poliţiei din Dallas.

Citeşte şi Un tânăr american a murit împuşcat de poliţişti după ce tatăl lui a raportat că „i s-a furat” maşina

Bărbatul se numeşte James Boulware. Un nou schimb de focuri a avut loc în parcarea-restaurant din Hutchins, imediat după ce maşinile de poliţie au sosit acolo.

Poliţiştii au descoperit, de asemenea, un alt pachet suspect sub o maşină de poliţie aflată în parcarea sediului principal şi alta asemănătoare, într-un coş de gunoi de la o secţie de poliţie apropiată. Locuitorii din zonă au fost evacuaţi, din motive de securitate, a mai precizat Brown.