Atac armat într-un mall din Indiana, SUA. Trei persoane au murit şi trei sunt rănite

Trei persoane au fost împuşcate mortal şi alte trei au fost rănite într-un mall din Indiana. Un bărbat înarmat cu o puşcă a deschis focul zona restaurantelor în care se aflau mulţi oameni care serveau masa. Trei persoane au murit şi două sunt rănite. Atacatorul a fost împuşcat mortal de un civil aflat în zona atacului, a anunţat poliţia locală.

18 iul. 2022, 13:10
Atac armat într-un mall din Indiana, SUA. Trei persoane au murit şi trei sunt rănite

Trei persoane au fost ucise şi alte trei rănite, duminică, de către o persoană care a deschis focul într-un mall din statul american Indiana.

„Am asistat la un atac în masă în seara aceasta la Greenwood Park Mall”, a declarat Mark Myers, primarul oraşului Greenwood, din statul Indiana.

„Acum sunt trei morţi şi trei răniţi”, a adăugat el.

Citeşte şi: Teroare de Ziua Americii, la parada de 4 Iulie. Împuşcături la Chicago, sunt cel puţin 6 morţi şi 24 răniţi VIDEO

Atacatorul a fost ucis de către un martor înarmat.

”Suntem dezgustaţi de încă un tip de incident ca acesta petrecut în ţara noastră”, a spus adjunctul şefului poliţiei din Indianapolis, Chris Bailey.

Citeşte şi: Împuşcături în masă în New York. Sunt nouă victime, un tânăr de 21 de ani a murit

Atacul de la Greenwood Park Mall este cel mai recent dintr-un val de violenţe cu arme care afectează Statele Unite, unde se estimează că 40.000 de decese pe an sunt cauzate de arme de foc, potrivit Arhivei pentru violenţă cu armă.

Greenwood este o suburbie sudică a Indianapolisului, cu o populaţie de aproximativ 60.000 de locuitori.

O comisie a Camerei Reprezentanţilor din SUA urmează să voteze săptămâna aceasta, pentru prima dată în aproape 20 de ani, un proiect de lege care interzice armele de asalt.