Teroare de Ziua Americii, la parada de 4 Iulie. Împuşcături la Chicago, sunt cel puţin 6 morţi şi 24 răniţi VIDEO

Şase persoane au fost ucise şi cel puţin 24 spitalizate în focuri de armă la o paradă de 4 iulie din suburbia Highland Park a oraşului Chicago, au declarat oficiali locali. Suspectul, un bărbat alb în vârstă de 18-20 de ani, este ”considerat înarmat şi periculos”.

04 iul. 2022, 20:29

Municipalitatea din Highland Park a anunţat pe site-ul său că şase persoane au murit şi 24 au fost transportate la spital. Ziarul The Chicago Sun-Times scrie că parada a îneput către ora locală 10.00 (18.00, ora României), însă s-a oprit după zece minute, după ce s-au tras focuri de armă. Sute de participanţi la paradă, unii sângerând, au fugit de pe traseul paradei, lăsând în urmă scaune, cărucioare de copii şi pături. ”Dispersaţi-vă, vă rugăm, nu vă aflaţi în siguranţă aici”, a anunţat poliţia.

„Ajutăm poliţia din Highland Park, suburbie a oraşului Chicago, după ce pe traseul defilării s-au tras focuri de armă”, au postat pe Twitter serviciile şerifului din comitatul Lake. „Sărbătoarea de 4 iulie este anulată, vă rugăm evitaţi centrul Highland Park„, a adăugat municipalitatea locală pe pagina sa de Facebook.

Potrivit media locale, mai multe persoane au fost rănite dar nicio sursă oficială nu a furnizat până acum un bilanţ. Se vorbeşte că ar fi vorba despre cel puţin 10 victime.

Canalul WGN TV, care citează surse neidentificate din cadrul forţelor de ordine, a relatat că cel puţin o persoană ar fi fost ucisă şi mai multe rănite.

Citeşte şi Atac armat la mall, în Copenhaga. Panică totală în capitala Danemarcei, mai multe persone au fost împuşcate VIDEO

Brad Schneider, care reprezintă statul Illinois în camera inferioară a Congresului SUA, se afla în localitatea de pe malul Lacului Michigan când s-au produs focurile de armă. „Echipa mea şi cu mine venisem pentru începutul defilării, când au început focurile de armă„, a postat el pe Twitter.

Parada a fost întreruptă la circa 10 minute după ce începuse, provocând fuga a sute de oameni, scrie ziarul Chicago Sun-Times. „Toată lumea fugea, se ascundea şi ţipa”, a declarat o producătoare a canalului CBS 2.

Citeşte şi Împuşcături în masă în New York. Sunt nouă victime, un tânăr de 21 de ani a murit

Incidentul armat are loc într-un context în care violenţa provocată de arme este proaspătă în minţile multor americani, după masacrul de pe 24 mai în care au fost împuşcaţi mortal 19 copii şi doi profesori la o şcoală elementară din Uvalde, Texas, şi atacul armat de pe 14 mai în care au fost ucişi zece oameni într-un magazin din Buffalo, New York.