Atac armat la o închisoare din Mexic. Cel puţin 14 oameni au murit. Zeci de deţinuţi au evadat

Cel puţin 14 persoane au murit în urma unui atac armat la o închisoare din oraşul de frontieră Juarez, situat în nordul Mexicului, au anunţat autorităţile locale. Alţi doi oameni au decedat în altă zonă a oraşului, ulterior, în alt atac, relatează Reuters.

02 ian. 2023, 12:35
Atac armat la o închisoare din Mexic. Cel puţin 14 oameni au murit. Zeci de deţinuţi au evadat

10 angajaţi ai închisorii din oraşul de frontieră Juarez, situat în nordul Mexicului, şi patru deţinuţi au murit în prima zi din 2023 după un atac armat. Alte 13 persoane au fost rănite şi cel puţin 24 de deţinuţi au evadat, a anunţat procurorul statului Chihuahua.

Citeşte şi: Accident aviatic grav. Două elicoptere s-au ciocnit: patru persoane au murit, trei sunt în stare gravă VIDEO

Din primele date, atacul de la închisoare s-a produs la ora 07.00 locală. Atacatorii au venit cu vehicule blindate şi au deschis focul. 14 persoane au murit şi zeci de deţinuţi au evadat. După o urmărire, patru bărbaţi au fost capturaţi şi un camion a fost confiscat.

În altă parte a oraşului, doi şoferi au murit într-un atac armat, potrivit news.ro.

Procurorul nu a precizat dacă au vreo legătură cele trei incidente.

Citeşte şi: Anunţul care alarmează marile puteri. General american: China se pregăteşte de război

În august, sute de soldaţi mexicani au fost trimişi la Juarez după ce o înfruntare în închisoare între membri ai două carteluri rivale a degenerat şi în urma unei revolte şi a violenţelor au murit 11 oameni, majoritatea civili.