Atac armat la Universitatea din Praga. Peste 15 oameni au fost uciși, iar aproximativ 30 sunt răniți

Atac armat la Universitatea din Praga. Mai multe persoane au fost ucise, iar altele sunt rănite, a transmis Poliția cehă.

21 dec. 2023, 17:53

Update. Peste 15 oameni și-au pierdut viața în urma atacului de la Universitatea din Praga.

Update. Cel puțin 11 persoane au murit, iar peste 30 sunt rănite.

„Focuri de armă la Facultatea de Arte: Unsprezece morți, inclusiv atacatorul, nouă răniți grav, cinci-șase persoane cu răni mai puțin grave, zece răniți ușor. Cifrele sunt în continuare sub rezerva unor modificări”, au transmis salvatorii din Praga.

Informații inițiale

Mai multe echipaje de poliție au ajuns la fața locului, la Facultatea de Arte a Universității Karlovy, unde a fost deschis focul. Oamenii legii au constatat că există și morți și răniți, potrivit BBC.

Un bărbat înarmat se află pe acoperișul Facultății de Arte a Universității Carol, iar de la fața locului s-ar fi auzit o explozie.

Citește și Șansa unică la viață primită de un cuplu înainte de Crăciun. Cei doi au supraviețuit după ce avioanele cu care zburau separat s-au prăbușit în aceeași zi

„Agresorul a fost eliminat (de poliție, n.red). Întreaga clădire este în prezent evacuată, iar la fața locului sunt mai mulți morți și zeci de răniți”, a anunțat Poliția la ora locală 15.00, conform sursei citate.

Conform purtătorului de cuvânt al facultății, Tereza Marková, personalul și studenții au fost instruiți să se închidă în birouri și săli de clasă. Nu are alte informații, inclusiv numărul de studenți și de membri ai personalului care ar fi trebuit să se afle la fața locului în acel moment.

Universitatea Carolină se află în oraşul vechi din Praga, la aproximativ 500 de metri de Podul Carol, o zonă turistică foarte frecventată.

„Facem apel la cetățeni să nu rămână în apropiere și să nu-și părăsească locuințele. Intervenția poliției este încă în desfășurare”, a transmis Poliția.

„Un număr mare de echipaje s-a deplasat imediat la fața locului – doi medici, un inspector, o autospecială Fenix, cinci echipaje de agenți de securitate. Un număr mare de persoane rănite este probabil să se afle la fața locului. Nu avem încă informații despre tipul și numărul răniților”, au precizat salvatorii.

Citește și Un grup de africani cântă „Deschide ușa, creștine!”. Imaginile de senzație au făcut înconjurul internetului