Atac armat la poşta din Memphis. Sunt trei morţi, printre care şi atacatorul care s-a sinucis

Un angajat al poştei americane a deschis focul, marţi 12 octombrie, la locul său de muncă din Memphis, statul Tennessee.

13 oct. 2021, 08:51
Atac armat la poşta din Memphis. Sunt trei morţi, printre care şi atacatorul care s-a sinucis

Atacul s-a soldat cu trei victime. Atacatorul a ucis două persoane înainte de a-şi lua viaţa, potrivit informaţiilor oferite de FBI.

Toate cele trei persoane decedate lucrau la serviciul poştal din Memphis, potrivit USA Today

Serviciul poștal este întristat de evenimentele care au avut loc astăzi (n.r. marți, 12 octormbrie) în Memphis. Gândurile noastre sunt cu membrii familiei, prietenii și colegii de muncă ai persoanelor implicate. Serviciul poștal va furniza sprijin tuturor angajaților din anexa East Lamar Carrier în următoarele zile și săptămâni”, a anunţat poşta americană prin intermediul unui comunicat.

Atac armat la poşta americană

Deşi, iniţial, nu s-au oferit detalii despre identitatea persoanelor decedate, presa de peste ocean a vorbit cu familiile victimelor. Roxanne Rogers, rudă a unuia dintre angajaţi, a vorbit despre vărul ei, James Wilson, care lucra de mulți ani la poştă.

Era un suflet umil, unul dintre cei mai buni manageri de supraveghere cu care ți-ai dori să ai de a face. Nu a tratat pe nimeni diferit niciodată. A avut compasiune pentru oameni. Dacă aveai avea o problemă, el ți-o rezolva fără a sta pe gânduri. Era un familist convins”, a spus Roxanne.

James Wilson tocmai revenise la această unitate a oficiului poștal după ce o perioadă lucrase în alt sediu, a mai spus ruda acestuia. Wilson era căsătorit și nu avea copii.

Citeste si „Vaccinaţi oamenii în somn!”. Soluţia inedită găsită de un preşedinte de ţară, împotriva celor care refuză imunizarea

Atacul de marți a fost al treilea incident grav raportat în orașul Memphis din statul Tennessee în ultimele trei săptămâni.

Atacurile armate în instituţiile americane sunt un fenomen din păcate des întâlnit. Din anii 1970 până în anii 1990, angajaţi sau foşti angajaţi au făcut peste 40 de morţi într-o serie de atacuri asupra serviciului poştal, astfel că americanii au inventat expresia „going postal” pentru a descrie crize de violenţă la locul de muncă.

Atac armat într-un liceu din Texas

În urmă cu o săptămână, un incident similar s-a produs într-un liceu din statul american Texas. Mai multe persoane au fost rănite după ce un bărbat înarmat a deschis focul într-un liceu din Texas, informează poliţia şi media locale, potrivit AFP.

Potrivit unor surse medicale citate de presa americană, cel puţin trei persoane au fost rănite. Postul ABC News a anunţat că autorul atacului a reuşit să fugă din liceu.

Citeste si Calvarul trăit de doi marinari, naufragiați în largul mării și salvați după 29 de zile: „A fost o pauză plăcută de la Covid”