Atac armat la sediul FBI din Ohio. Autorităţile sunt în alertă

Un atac armat a avut loc, joi, la sediul FBI din Cincinnati, statul Ohio. Se pare că un bărbat înarmat, echipat cu vestă antiglonţ, a încercat să pătrundă în sediul instituţiei.

11 aug. 2022, 21:53
Atac armat la sediul FBI din Ohio. Autorităţile sunt în alertă

Atac armat la sediul FBI din Ohio. Agresorul a fugit apoi și a tras asupra forțelor de ordine, care au răspuns cu foc, la rândul lor.

Atac armat la sediul FBI. Autorităţile au închis autostrada

Oficialii federali informează că bărbatul a încercat să forțeze intrarea în zona de screening a vizitatorilor de la biroul FBI, apoi a fugit. El a fost urmărit pe autostrada interstatală 71 și a fost implicat într-un schimb de focuri cu poliția.

Citeşte şi Atac armat într-un mall din Indiana, SUA. Trei persoane au murit şi trei sunt rănite

Autoritățile au închis autostrada în ambele direcții. Din fericire, nu au fost semnalate imediat persoane rănite. Potrivit CNN,  autoritățile ar fi reușit să „izoleze” suspectul, care, la ora acestei actualizări, încă nu fusese reținut.

Este vorba de un bărbat într-o cămașă gri, echipat cu o vestă anti-glonț.

Oficialii din Ohio au închis, de asemenea, o zonă pe o rază de aproximativ un kilometru și jumătate în apropiere de autostradă și i-au avertizat pe localnici și pe proprietarii de magazine să încuie ușile și să rămână înăuntru. O echipă de investigație a FBI a sosit la locul atacului.

Potrivit Associated Press, în ultimele zile s-au înmulțit amenințările la adresa agenților și birourilor FBI din întreaga țară, după percheziția efectuată, luni, la reședința din Florida a fostului președinte Donald Trump, suspectat că a sustras și distrus documente confidențiale la care a avut acces în timpul mandatului său.

Sursa citată semnalează Gab, o rețea de socializare populară în rândul celor care susțin supremația rasei albe și au opinii anti-semite și unde au fost publicate avertismente conform cărora urmează o „revoluție armată”.

„În ceea ce privește problema amenințărilor, voi spune că sunt întotdeauna îngrijorat de violența și de amenințările cu violența împotriva forțelor de ordine.

Acesta este un subiect despre care am vorbit frecvent, inclusiv mai devreme, cu partenerii din cadrul forțelor de ordine din Nebraska și cu partenerii din Iowa și Illinois.

Orice amenințare făcută împotriva forțelor de ordine, inclusiv a bărbaților și femeilor din FBI, ca și în cazul oricărei instituții de acest fel, este deplorabilă și periculoasă”, a spus Christopher Wray, directorul poliției federale americane, potrivit Antena 3. 

Reacția șefului FBI vine în contextul în care, pe rețelele sociale utilizate de simpatizanții curentului de extremă-dreapta s-au înmulțit amenințările la adresa membrilor poliției federale americane, după percheziția efectuată la Mar-a-Lago.

De asemenea, declarația lui Christopher Wray vine după ce liderii republicani au făcut scut în jurul lui Trump și au amenințat că vor pune sub anchetă Departamentul Justiției – pe care-l acuză de a fi acționat sub influență politică – atunci când vor prelua controlul Congresului.

Citeşte şi Zeci de oameni, ucişi după un atac armat într-o biserică. Măcelul a avut loc în timpul liturghiei