Zeci de oameni, ucişi după un atac armat într-o biserică. Măcelul a avut loc în timpul liturghiei

Un atac armat a avut loc, duminică, într-o biserică catolică din localitate Owo, în sudul Nigeriei. Mai mulţi indivizi înarmaţi au deschis focul chiar în timpul liturghiei şi au ucis zeci de persoane.

05 iun. 2022, 20:44
Zeci de oameni, ucişi după un atac armat într-o biserică. Măcelul a avut loc în timpul liturghiei
foto: BBC

Atac armat într-o biserică din Nigeria UPDATE. Cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi altele au fost rănite după ce bărbaţi înarmaţi au atacat duminică o biserică catolică din Nigeria în timpul slujbei.

Potrivit presei locale, citate de Reuters, bărbaţi înarmaţi au tras asupra credincioşilor şi au detonat explozibili în biserică. Printre cei ucişi se numără femei şi copii.

Un medic de la un spital din Owo, un oraş din sud-vestul Nigeriei, a declarat pentru Reuters că 50 de cadavre au ajuns la FMC (Federal Medical Center) din Owo şi la Spitalul catolic St. Louis.

Preşedintele Muhammadu Buhari a condamnat atacul, calificându-l drept „atroce”.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus doar că a avut loc un incident la Biserica Catolică Sfântul Francisc din Owo.

Atac armat într-o biserică din Nigeria. În lăcaşul de cult au fost descoperite cadavre, inclusiv de copii, şi bălţi de sânge, după reiese din imaginile terifiante care au fost distribuite pe reţelele de socializare.

Un parlamentar citat de site-ul nigerian People’s Gazette susţine că au fost ucişi 28 de oameni în biserica din Owo. În schimb, ziarul Nigerian Tribune scrie că sunt 50 de morţi. De asemenea, există şi relatări potrivit cărora în timpul atacului au avut loc şi explozii.

Până acum, nu a fost comunicat niciun bilanţ oficial, conform Agerpres.

Citeşte şi: Tragedie în Nigeria: 31 de oameni au murit într-o busculadă pentru alimente

În ultimii ani, grupuri jihadiste au comis multe atacuri sângeroase asupra unor biserici, în special în nordul Nigeriei, unde populaţia este majoritar musulmană. Atacul de duminică este primul de acest gen în sudul ţării, unde predomină creştinii.

Nicio grupare nu a revendicat atentatul, însă – potrivit dpa – localnicii cred că autorii sunt din nord.

Citeşte şi: Tensiuni la marşul LGBTQ din Iaşi. S-a aruncat cu fumigene şi ouă. Zeci de jandarmi intervin VIDEO