Atac armat la sediul Federaţiei Turce de Fotbal. S-au tras şapte gloanţe! Hamit Altintop: „Colegii au crezut că am fost împușcat”

Un atac armat a vizat, joi, sediul Federaţiei Turce de Fotbal (TFF), situat la Riva, în nord-estul Istanbulului, relatează presa din Turcia. S-au tras din exterior şapte gloanţe care au vizat biroul preşedintelui federaţiei şi o sală de şedinţe, într-un moment în care avea loc şedinţa Comitetului Director. Autorii atacului au fugit imediat cu o maşină.

01 sept. 2022, 21:40
Atac armat la sediul Federaţiei Turce de Fotbal. S-au tras şapte gloanţe! Hamit Altintop: „Colegii au crezut că am fost împușcat”
Atac armat la sediul Federaţiei Turce de Fotbal. S-au tras şapte gloanţe!

Atac armat la sediul Federaţiei Turce de Fotbal.  Până în acest moment, agresorii nu au fost prinși. Din primele informații, nicio persoană nu a fost rănită. Prefectul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a anunţat o anchetă amplă cu privire la incidentul de joi.

Legendarul Leandro Lo, campion mondial de jiu-jitsu brazilian, a murit după ce a fost împușcat în cap de un polițist

Hamit Altintop, membru în conducerea FTF, a dezvăluit că un glonț i-a trecut pe deasupra capului: „Imediat ce am auzit focurile de armă, ne-am aruncat la podea. Colegii au crezut că am fost împușcat. Sper ca Poliția să rezolve rapid cazul”. Hamit Altintop, fost jucător la echipe ca Schalke, Bayern Munchen, Real Madrid sau Galatasaray și medaliat cu bronz alături de naționala Turciei la Euro 2008, face parte acum din conducerea Federației din Turcia.

Scene de groază pe terenul de fotbal: un fan a scos o armă și l-a împușcat pe arbitru

Marile cluburile din prima ligă a Turciei au condamnat atacul, printr-o serie de comunicate. „Regretăm să auzim că sediul Federației a fost astăzi atacat. Sperăm ca toți cei prezenți acolo sunt sănătoși. Avem toată încrederea că autoritățile îi vor găsi pe cei responsabili cât mai curând” ( Fenerbahce); „Condamnăm cu tărie atacul de la sediul Federației! Suntem alături de toți cei implicați în fenomen” (Galatasaray);  „Condamnăm atacul de la Riva și suntem toți alături de managerii și angajații Federației (Beșiktaș).