Atac armat la un LICEU din statul OREGON. Agresorul a UCIS un ELEV şi a fost ucis de poliţişti

Poliţia americană din statul Oregon a intervenit la un liceu din Troutdale, după ce primise informaţii că acolo s-au auzuit focuri de armă. Ulterior, un suspect care a deschis focul asupra unui student şi l-a ucis, a fost împuşcat mortal de poliţişti.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 16:26

Poliţiştii au descins la Liceul Reynolds din Troutdale,  în jurul orei locale 8:00 dimineaţa. Conducerea liceului raportase că s-au auzit focuri de armă automată în zonă.

Un bărbat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită deocamdată, a intrat dimineaţa în liceu cu o armă semiautomată şi a împuşcat un elev, care a murit apoi. Poliţiştii l-au identificat imediat pe atacator şi au tras asupra lui, ucigându-l.

Liceul a fost închis, iar elevii evacuaţi. Televiziunile de ştiri americane arătau imagini cu elevi care ieşeau din clădire cu mâinile ridicate deasupra capului, informează Reuters. Ei s-au întâlnit cu părinţii lor care îi aşteptau într-un supermarket din apropiere.

La început, informaţiile de presă indicau că este vorba despre  trei trăgători la liceul din Oregon, toţi având arme semiautomate. Ulterior, autorităţile poliţieneşti au informat că există numai  o persoană suspectă care a deschis focul în liceul din Portland şi care a fost ucisă, în final, de poliţşti, potrivit CNN, care citează declaraţia biroului şerifului.
 
Un elev de 15 ani a povestit, după ce a ieşit din incintă, că îl văzuse pe profesorul de sport cu cămaşa având urme de sânge. La rândul ei,  Morgan Rose, o elevă de 15 ani, a povestit cum a reuşit să se ascundă într-un vestiar, împreună cu un coleg şi doi profesori. „A fost înfricoşător, dar acum, după ce am aflat că pericolul a trecut, mă simt mai bine”, a mai spus ea.
 
 
Echipele SWAT au controlat toate încăperile liceului, potrivi postului de televiziune  KGW-TV. Poliţia a înconjurat cu zona şi nu a permis nimănui să treacă peste perimetrul de securitate. La locul atacului au venit şi pompierii. Amănunte despre identitatea agresorului sau motivul atacului nu au fost precizate deocamdată.


Incidentul de marţi se înscrie în seria unor alte incidente asemănătoare petrecute recent în şcolile americane sau în campusurile din apropierea acestora. În data de 5 iunie, un student de 19 ani a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite după ce un bărbat înarmat a deschis focul în clădirea Universităţii Seattle Pacific.