Atac cibernetic la telefoanele românilor. Ce se întâmplă dacă aţi dat click

Atac cibernetic la telefoanele românilor. Aceștia primesc mesaje de tip sms care le pot virusa dispozitivele sau pot extrage informații personale sensibile. Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a dat detalii despre atacul cibernetic și sfaturi pentru utilizatorii vizați de acesta.

26 apr. 2022, 11:29
Atac cibernetic la telefoanele românilor. Ce se întâmplă dacă aţi dat click

Atac cibernetic la telefoanele românilor. Multe dintre dispozitive au fost asaltate de mesaje SMS în a doua zi de Paști. Un expert în cibernetică ne învaţă cum să ne protejăm de acest atac, care ne poate afecta.

Citeşte şi: România, atacată cibernetic de Rusia. General SRI: „Am crescut nivelul de alertă și de monitorizare”

Atac cibernetic la telefoanele românilor

Nu dați click sub nicio formă, pentru că este un virus! E un atac cibernetic în desfășurare la scară largă, în sensul în care foarte mulți cetățeni din România au primit acest mesaj (n.r. mesajul în captura foto) cu un link. Ștergeți mesajul, este un virus programat să extragă informații sensibile”, a spus Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, luni seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

În cazul în care ați dat deja click pe link, atunci e nevoie de o „resetare, pentru că există posibilitatea ca acest virus să fie persistent”, a spus Mădălin Dumitru.

Dacă ați dat click, resetați telefonul la setările din fabrică”, a subliniat expertul în securitate cibernetică.