Atac cu cuţitul la Wuhan. Un bărbat a ucis un lider comunist şi pe familia acestuia, în total sunt şapte morţi

Poliţia chineză căuta marţi autorul unui atac cu cuţitul, soldat cu şapte morţi, inclusiv cinci membri ai unei familii.

26 oct. 2021, 16:41
Atac cu cuţitul la Wuhan. Un bărbat a ucis un lider comunist şi pe familia acestuia, în total sunt şapte morţi

Drama a avut loc în noaptea de duminică spre luni la Xiaosi, un sătuc care face parte din Wuhan (centru), oraşul în care au apărut primele cazuri de Covid-19 la sfârşitul lui 2019.

Suspectul, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a înjunghiat mortal cinci persoane, după care a ucis alte două în timpul fugii, a anunţat, într-un comunicat postat pe reţeaua de socializare Weibo, poliţia locală.

Încolţit de către forţele de ordine, fugarul a sărit de pe un pod peste fluviul Yangtze, cel mai lung din China, foarte larg în zona respectivă, potrivit poliţiei. „Poliţia face totul, în prezent, pentru a-l găsi!”, se arată în comunicatul preluat de NDTV.

Potrivit China.org.cn, o publicaţie oficială, suspectul i-ar fi ucis mai întâi pe un oficial local din Partidul Comunist Chinez (PCC, unic) şi pe soţia acestuia, după care a atacat-o pe nora acestora şi apoi doi copii care se aflau în casă.

Citeşte şi Trei morţi şi şase răniţi într-un atac cu cuţitul, în Germania. Imagini şocante cu atacatorul VIDEO

Atacuri cu cuţitul au loc frecvent în China, în lipsa altor instrumente de ucis într-o ţară în care portul armei nu este autorizat cetăţenilor obişnuiţi.

În februarie 2019, un bărbat care îşi suspecta soţia de adulter, a înjunghiat mortal opt persoane într-un sat din provincia Gansu (nord-vest).

Citeşte şi Regizor cunoscut atacat cu cuțitul, în plină stradă. A fost transferat de urgenţă la spital!

În aprilie 2018, un bărbat a ucis nouă eleve de colegu la ieşirea din instituţie, în provincia Shaanxi (nord). Bărbatul a spus că a acţionat din răzbunare, după ce a fost victima unor hărţuiri pe când era elev la acel colegiu.