Regizor cunoscut atacat cu cuțitul, în plină stradă. A fost transferat de urgenţă la spital!

A fost alertă în Franţa după ce regizorul de teatru Alain Françon a fost victima unui atac cu cuţitul, miercuri, în cartierul Écusson din centrul oraşului Montpellier.

17 mart. 2021, 21:48
Regizor cunoscut atacat cu cuțitul, în plină stradă. A fost transferat de urgenţă la spital!

Regizor cunoscut atacat cu cuțitul, în plină stradă. Acesta a fost descoperit aproape de prânz, pe strada Voltaire, între piaţa Saint-Côme şi biserica Saint-Roch.

Regizor cunoscut atacat cu cuțitul, în plină stradă. A fost transferat de urgenţă la spital!

Françon este grav rănit după ce a fost lovit cu armă albă în gât, în circumstanţe care nu au fost precizate imediat.Medicii l-au stabilizat și l-au internat la Terapie Intensivă, potrivit news.ro.

Născut în 1945 la Saint-Etienne, Alain Françon a înfiinţat compania Le Théâtre éclaté la Annecy în anii 1970, înainte de a conduce Centre dramatique national din Lyon, apoi pe cel din Savoie. În 1996, preia conducerea Théâtre national de la Colline din Paris, un post pe care îl ocupă până în 2010.

În 2016, a primit pentru spectacolul „Qui a peur de Virginia Woolf” de Edward Albee, jucată la teatrul L’Œuvre premiul Molière pentru „cel mai bun regizor de teatru privat”.

Regizorul, în vârstă de 76 de ani, susţinea de la mijlocul lui februarie cursuri la Ecole nationale supérieure d’art dramatique din Montpellier, şi s-a prăbuşit pe strada din apropierea hotelului unde locuia, în centrul istoric al oraşului, potrivit unei surse apropiate anchetei. Autorul atacului a fugit. Un atac terorist este, pentru moment, exclus.

Eduardo Coutinho a muritîn locuință să din Rio de Janeiro, după ce a fost înjunghiat. Fiul cineastului este principalul suspect în acest caz, el fiind reținut de polițiști.

Coutinho era considerat un regizor legendar în Brazilia, fiind celebru în special pentru filmele documentare pe care le realiza, scrie Hollywood Reporter.

Postul de televiziune local Globo News a relatat că cineastrul a fost ucis, cel mai probabil, de fiul lui. Polițiștii susțin că Daniel Coutinho suferă de schizofrenie, fiind principalul suspect în acest caz. El se afla, în prezent, în custodia Politiei braziliene.

Regizorul Christian Poveda a fost ucis în El Salvador

Din primele informații se pare că Daniel Coutinho a încercat să o ucidă și pe mama sa, Oliveira Coutinho, însă nu a reușit decât să o rânească pe aceasta cu un cuțit. Apoi, el ar fi vrut să se sinucidă. Femeia a fost transportata la Spitalul Miguel Couto din Gavea, însă medicii susțin că se afla în stare destul de grava.

Citeşte şi: Doliu în cinematografie. Regizorul cubanez Juan Carlos Tabio a murit la vârsta de 78 de ani
 


loading...