Atac cu drone asupra unei baze americane din Irak

Potrivit presei locale kurde, atacul a vizat baza Al-Harir, aflată la 70 de kilometri nord-est de Erbil, capitala regiunii autonome Kurdistan.  

24 iul. 2021, 13:26
Atac cu drone asupra unei baze americane din Irak

Un atac cu drone a fost dirijat vineri dimineaţă către o bază militară cu soldaţi americani în Kurdistanul irakian (nord), fără a face victime, scrie AFP care citează sâmbătă Coaliţia internaţională antijihadistă din Irak.

„O dronă a lovit o bază a coaliţiei din Kurdistan, nu au existat victime, nici pagube”, a declarat purtătorul de cuvânt al Coaliţiei condusă de Washington, colonelul Wayne Marotto.

Potrivit presei locale kurde, atacul a vizat baza Al-Harir, aflată la 70 de kilometri nord-est de Erbil, capitala regiunii autonome Kurdistan.

Război în Orientul Mijlociu. Siria a doborât rachete israeliene

Acest atac a fost condus în momentul în care premierul irakian Moustafa al-Kazimi este aşteptat luni la Washington să discute cu preşedintele Joe Biden despre prezenţa militară americană în Irak, ţară prinsă între aliaţii săi americani şi iranieni, duşmani declaraţi.

Atac cu drone. Statele Unite au încă 2.500 de militari desfăşuraţi în Irak, din cei 3.500 ai Coaliţiei internaţionale.

Plecarea lor este cerută de puternicele fracţiuni pro-Iran, cărora le-au fost atribuite zeci de atacuri contra intereselor SUA în Irak în ultimele luni.

Violenţe în Cisiordania, palestinienii s-au bătut cu soldaţii israelieni. Sunt 150 de răniţi printre manifestanţi, peste 30 au fost loviţi de gloanţe
Statele Unite au revenit în Irak în 2014 în fruntea unei Coaliţii internaţionale pentru a ajuta forţele irakiene să se apere de organizaţia jihadistă Stat islamic, oficial învinsă în 2017 în ţară.

Majoritatea trupelor americane au fost retrase în mandatul lui Donald Trump. Militarii încă aflaţi acolo au oficial misiunea de formatori şi de consilieri ai armatei şi forţelor antiteroriste irakiene.


loading...