Marcel Ciolacu, după atacul ruşilor asupra porturilor ucrainene: „Rusia nu a atacat intenţionat ţara noastră şi nici nu o va face. România nu a fost niciodată mai sigură ca acum din punct de vedere militar”

Marcel Ciolacu spune că Rusia nu a atacat intenţionat România, în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi dă asigurări că acest lucru nu se va întâmpla nici pe viitor. Premierul subliniază faptul că România n-a fost niciodată mai sigură ca acum din punct de vedere militar.
Irina Dumitrescu
10 feb. 2024, 19:11
Marcel Ciolacu, după atacul ruşilor asupra porturilor ucrainene:

Marcel Ciolacu spune că nu vor fi luate măsuri suplimentarea pentru protejarea populaţiei care locuieşte în apropierea graniţei cu Ucraina întrucât există deja un sistem care detectează dronele în zonele respective.

Este un sistem antidronă deja în funcţie în acest moment. Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra României şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face. Nu se justifică acest lucru. Avem un sistem deja în funcţiune pe marginea Dunării, mai ales în zona Ismail”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, după atacul cu drone din porturile ucrainenilor: „România nu a fost niciodată mai sigură ca acum din punct de vedere militar”

Şeful Executivului a dat asigurări că România nu a fost niciodată mai sigură din punct de vedere militar.

Statul are obligaţia de a informa. Câteodată acea informare ne deranjează, câteodată nu ne place şi, pe mine, repet, şi la două dimineaţa, şi la trei şi jumătate, cum e normal, am fost anunţat de ceea ce se întâmplă, dar nu a fost un atac asupra României. E un respect pe care statul trebuie să-l arate populaţiei, chiar dacă deranjează, trebuie să fie informat. Aşa este peste tot în lume.

Citeste si Premierul Marcel Ciolacu: „Nu mai vinde nimeni niciun Ardeal! Nu are curaj nimeni să se pună cu România în acest moment”

Eu nu mint, România n-a fost niciodată mai sigură, din punct de vedere militar, cum este acum. Şi nici nu va fi vreodată mai sigură cum este acum. Mai intervin din vremelnica funcţie de prim-ministru pe care o ocup în acest moment, după ce unii mai alarmează, totuşi e datoria mea de a veni în faţa dumneavoastră şi de a explica exact contextul şi adevărul”, a transmis Marcel Ciolacu.

“România nu este într-un pericol de a intra în război”

Premierul a mai spus că rolul mesajelor Ro-Alert trimise în momentul atacurilor ruseşti nu este acela de a alerta populaţia, ci de a o informa. Marcel Ciolacu a subliniat, totodată, că România nu a fost niciodată mai sigură din punct de vedere militar cum este acum.

Ştim cu toţii ce înseamnă Ro-Alert, ştim cu toţii, deja nu este prima avertizare, dar cred că este corectă. Eu, ca cetăţean, mai ales după Revoluţie, vreau să fiu informat şi să ştiu adevărul. Dar România nu este într-un pericol de a intra în război”, a explicat premierul.

Citeste si Bombardamente la graniţa României. Locuitorii din Tulcea şi Galaţi, avertizaţi prin mesaje Ro-Alert să nu iasă din case. Explozii în porturile Chilia Nouă, Ismail și Reni

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!