Marcel Ciolacu, după atacul ruşilor asupra porturilor ucrainene: „Rusia nu a atacat intenţionat ţara noastră şi nici nu o va face. România nu a fost niciodată mai sigură ca acum din punct de vedere militar”

Marcel Ciolacu spune că Rusia nu a atacat intenţionat România, în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi dă asigurări că acest lucru nu se va întâmpla nici pe viitor. Premierul subliniază faptul că România n-a fost niciodată mai sigură ca acum din punct de vedere militar.

10 feb. 2024, 19:11
Marcel Ciolacu, după atacul ruşilor asupra porturilor ucrainene: „Rusia nu a atacat intenţionat ţara noastră şi nici nu o va face. România nu a fost niciodată mai sigură ca acum din punct de vedere militar”

Marcel Ciolacu spune că nu vor fi luate măsuri suplimentarea pentru protejarea populaţiei care locuieşte în apropierea graniţei cu Ucraina întrucât există deja un sistem care detectează dronele în zonele respective.

Este un sistem antidronă deja în funcţie în acest moment. Federaţia Rusă nu a făcut niciun atac intenţionat asupra României şi vă spun cu certitudine că nici nu o va face. Nu se justifică acest lucru. Avem un sistem deja în funcţiune pe marginea Dunării, mai ales în zona Ismail”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, după atacul cu drone din porturile ucrainenilor: „România nu a fost niciodată mai sigură ca acum din punct de vedere militar”

Şeful Executivului a dat asigurări că România nu a fost niciodată mai sigură din punct de vedere militar.

Statul are obligaţia de a informa. Câteodată acea informare ne deranjează, câteodată nu ne place şi, pe mine, repet, şi la două dimineaţa, şi la trei şi jumătate, cum e normal, am fost anunţat de ceea ce se întâmplă, dar nu a fost un atac asupra României. E un respect pe care statul trebuie să-l arate populaţiei, chiar dacă deranjează, trebuie să fie informat. Aşa este peste tot în lume.

Citeste si Premierul Marcel Ciolacu: „Nu mai vinde nimeni niciun Ardeal! Nu are curaj nimeni să se pună cu România în acest moment”

Eu nu mint, România n-a fost niciodată mai sigură, din punct de vedere militar, cum este acum. Şi nici nu va fi vreodată mai sigură cum este acum. Mai intervin din vremelnica funcţie de prim-ministru pe care o ocup în acest moment, după ce unii mai alarmează, totuşi e datoria mea de a veni în faţa dumneavoastră şi de a explica exact contextul şi adevărul”, a transmis Marcel Ciolacu.

“România nu este într-un pericol de a intra în război”

Premierul a mai spus că rolul mesajelor Ro-Alert trimise în momentul atacurilor ruseşti nu este acela de a alerta populaţia, ci de a o informa. Marcel Ciolacu a subliniat, totodată, că România nu a fost niciodată mai sigură din punct de vedere militar cum este acum.

Ştim cu toţii ce înseamnă Ro-Alert, ştim cu toţii, deja nu este prima avertizare, dar cred că este corectă. Eu, ca cetăţean, mai ales după Revoluţie, vreau să fiu informat şi să ştiu adevărul. Dar România nu este într-un pericol de a intra în război”, a explicat premierul.

Citeste si Bombardamente la graniţa României. Locuitorii din Tulcea şi Galaţi, avertizaţi prin mesaje Ro-Alert să nu iasă din case. Explozii în porturile Chilia Nouă, Ismail și Reni