Atac cu toporul în Vaslui. Un bărbat şi-a băgat părinţii în comă, apoi a agresat ambulanţierii. Poliţiştii l-au împuşcat

Scene șocante într-o localitate din Vaslui. Un bărbat agresiv a amenințat polițiștii și ambulanțierii chemați de tatăl lui ca să-l oprească din scandal. Nervos, bărbatul și-a lovit părinții cu toporul în timp de salvatorii erau la poartă. Individul a fost oprit doar cu focuri de armă. 

24 nov. 2022, 08:15
Atac cu toporul în Vaslui. Un bărbat şi-a băgat părinţii în comă, apoi a agresat ambulanţierii. Poliţiştii l-au împuşcat

Atac cu toporul în Vaslui. Totul a început când tatăl bărbatului de 33 de ani din localitatea Protopopești, judeţul Vaslui, a sunat la 112 să ceară ajutor pentru că acesta făcea scandal. La fața locului a fost trimisă o ambulanță ca să-l ducă pe individ la psihiatrie. Când i-a văzut pe salvatori, bărbatul a devenit recalcitrant și a început să-i amenințe.

„Când am ajuns nu voia să iasă. A ieşit însoţit de tatăl lui cu privirea tulbure. S-a aşezat pe scaun, i-am luat tensiunea. La un moment dat a rupt fire aparatului tensiometru, m-a împins şi s-a dus sa aduca toporul sau cutitul. M-a împins şi m-a dat jos din maşină. Când am văzut că vine cu cuţitul, am fugit. Nu avem nimic, spray”, a povestit ambulanţierul.

Citeşte şi: Bărbatul din Argeş care şi-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata va fi cercetat pentru crimă. Medicii au stabilit că avea discernământ

Paramedicii au cerut sprijinul unui echipaj de poliție. Până au ajuns polițiștii, bărbatul și-a lovit ambii părinți cu toporul în cap și a fugit.

„Când a venit Poliţia am intrat în casă. L-am găsit pe bărbat într-un lac de sânge, în comă, nu răspundea”, a mai spus medicul.

Polițiștii au fost și ei amenințați și au tras mai multe focuri de armă. Bărbatul agresiv a fost împuşcat în picioare și abdomen.

„Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată de către un asistent medical cu privire la faptul că, în urma unei intervenții în localitatea Protopopești, comuna Tăcuta, Județul Vaslui, au fost depistate două persoane ce prezintă plăgi înjunghiate și un bărbat ce se manifesta agresiv. Patrula de ordine publică deplasată în temeiul sesizării a identificat un bărbat în vârstă de 33 de ani, fiul celor două persoane depistate în vârstă de 64, respectiv 58 de ani, care manifesta un comportament agresiv și a amenințat membrii patrulei de intervenție cu un topor.

În cauză au fost efectuate mai multe focuri de armă, de avertisment, în plan vertical cu pistolul din dotare, ulterior fiind efectuate focuri de armă spre zona picioarelor, respectiv a abdomenului bărbatului.”, a transmis IPJ Vaslui, potrivit vremeanoua.ro.

Citeşte şi: Ele sunt mama şi fiica ucise de monstrul din Bascov. Micuţa Silvia şi cea care i-a dat viaţă îşi vor dormi împreună somnul de veci

„După 5 – 10 minute am venit sa-i dam ajutor ca au tras în el. I-a ameniţat”, a mai spus ambulanţierul.

Individul a fost preluat de ambulanță și dus la spital. Pe drum, deși era rănit, acesta a început din nou să amenințe salvatorii. Într-un final mascații au fost trimiși la spital.

Tot acolo au fost duși și părinții agresorului, ambii în comă. Tatăl în vârstă de 64 de ani este în stare critică. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui cercetează atât scandalul sângeros, cât și modul în care s-a intervenit.