Atac dejucat în Sri Lanka la doar câteva ore după exploziile din biserici şi hoteluri de Paşte. BOMBA a fost găsită în aeroport

Un dispozitiv exploziv a fost dezamorsat, duminică seară, pe aeroportul internaţional din Colombo, la câteva ore după seria de atentate soldată cu 290 de morţi şi 500 de răniţi. 

RomaniaTV.net
22 apr. 2019, 06:16
Atac dejucat în Sri Lanka la doar câteva ore după exploziile din biserici şi hoteluri de Paşte. BOMBA a fost găsită în aeroport

Opt explozii au lovit duminică Sri Lanka. Mai multe bombe au explodat în hoteluri şi biserici, în timpul liturghiei de Paşte. 290 de persoane au murit, între aceştia şi câteva zeci de străini. De asemenea, 500 de persoane au fost rănite. 

Numărul lor exact „este dificil de determinat. Aproximativ 37 (de străini) au murit, dintre care 11 au fost identificaţi. Unele dintre corpuri sunt mutilate şi greu de identificat”, a declarat pentru AFP un responsabil al Afacerilor Externe.

O bombă „artizanală” a fost găsită duminică noapte pe un drum ce duce la terminalul principal al aeroportului Colombo. Autorităţile au reuşit să o dezamorseze. Aeroportul rămâne deschis în condiţii de înaltă securitate în urma atentatelor.

Aproximativ 1,2 milioane de catolici trăiesc în Sri Lanka, o ţară de 21 milioane de locuitori, unde creştinii reprezintă 7% din populaţie, în mare parte budistă (70%). Ţara numără de asemenea 12% hinduşi şi 10% musulmani.