ATAC DUR. Băsescu acuză UDMR că blochează Legea sănătăţii la presiunea baronilor din sistem

Preşedintele Traian Băsescu acuză UDMR că blochează eforturile de reformare a statului român, el susţinând că din "teama" unui ministru şi a unui partid nu este pusă în dezbatere publică Legea sănătăţii. Şeful statului a arătat că motivul blocării proiectului este "traficul de influenţă făcut de baronii din sistem".

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 12:32
ATAC DUR. Băsescu acuză UDMR că blochează Legea sănătăţii la presiunea baronilor din sistem

Preşedintele a spus, miercuri, la RRA, că face un „apel la politicienii din UDMR să înţeleagă că sunt politicieni care servesc România, şi nu politicieni care blochează eforturile de reformare a statului român”.

El a precizat că tot UDMR, care a blocat reorganizarea administrativă a ţării, blochează acum promovarea noii legi a sănătăţii.

Şeful statului a mai spus că, pentru el, „singurul motiv” al blocării acestui proiect este „traficul de influenţă făcut de baronii sistemului de sănătate şi de baronii medicamentelor, care par mai importanţi decât interesul naţional”.

Preşedintele a menţionat că în privinţa acestui act normativ este vorba abia despre punerea în dezbatere publică.

Traian Băsescu a susţinut că este vorba despre „teama unui ministru şi a unui partid de a pune legea în dezbatere publică”, fiindu-le teamă de ceea ce s-ar putea vedea între ceea ce este acum în sistemul sanitar şi ceea ce ar putea să fie.

În aceeaşi emisiune, Băsescu a mai precizat că a transmis cancelariilor din UE, prin ambasadori, solicitarea de a se analiza posibilitatea ca România sau statele non-euro să ratifice acordul interguvernamental prin Constituţie înainte de intrarea în Zona Euro, şi nu până la 31 decembrie 2012.

El a menţionat că a decis să facă acest apel inclusiv având în vedere că 2012 este an electoral în România.