ATAC INFORMATIC asupra Ministerului APĂRĂRII din Israel

Mai multe calculatoare din Israel, dintre care unul la Ministerul Apărării, utilizat de Departamentul însărcinat cu afacerile civile în Cisiordania ocupată, au fost ţinta unui atac cibernetic, a dezvăluit luni un expert israelian, citat de AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
27 ian. 2014, 11:34
ATAC INFORMATIC asupra Ministerului APĂRĂRII din Israel

„La începutul lunii, e-mailuri au fost trimise la un număr de companii din Israel, inclusiv agenţii de securitate”, a indicat la postul de radio al armatei Aviv Raff, şeful organismului împotriva atacurilor cibernetice din Israel.

Avea o piesă ataşată şi cel care o deschidea se infecta cu un virus, un troian care permite hackerilor să controleze aceste calculatoare. Unul din aceste calculatoare aparţine administraţiei civile”, a spus el, referindu-se la un departament al Ministerului Apărării, condus de militari, informează Agerpres.

Întrebată în legătură cu presupusul atac cibernetic, armata israeliană a indicat pentru AFP că „această informaţie este în curs de verificare”.

Expertul citat nu a specificat originea atacului. Potrivit postului de radio citat, „aparent el venea dinspre Fâşia Gaza”, enclava palestiniană guvernată de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, şi au fost vizate 15 calculatoare israeliene.

În ianuarie 2012, o campanie de hacking împotriva Israelului a lovit site-urile oficiale ale Bursei din Tel Aviv şi companiei aeriene El Al, în cadrul unei ofensive informatice revendicate de hackeri care pretindeau a fi palestinieni din Gaza ori saudiţi.