Atac inopinat. Un comando din Ucraina a trecut graniţa şi a făcut prăpăd în Rusia

Ucraina nu va accepta o încetare a focului până când toate trupele rusești nu se vor retrage din țară, a declarat un consilier al președintelui ucrainean.

19 mai 2022, 15:29
Atac inopinat. Un comando din Ucraina a trecut graniţa şi a făcut prăpăd în Rusia

Un mort şi un rănit în urma unui bombardament în Rusia, în apropiere de graniţa cu Ucraina

Un bombardament într-un sat din sud-vestul Rusiei, situat la graniţa cu Ucraina, în regiunea Kursk, a provocat moartea unei persoane şi un rănit, a declarat joi guvernatorul acestei regiuni, scrie AFP.

Războiul din Ucraina ziua 85. Ruşii au ucis 15 civili în bombardamente, inclusiv două familii cu copii minori
„Un alt atac inamic la Tyotkino, care a avut loc în zori, s-a încheiat, din păcate, cu o tragedie. Pentru moment, ştim despre moartea a cel puţin unui civil’, a declarat Roman Starovoyt pe Telegram, adăugând că alte persoane au fost rănite şi primesc îngrijiri medicale.

Potrivit primelor informaţii, victima este un şofer de camion care făcea livrări la o distilerie locală şi care a fost lovit „în mod repetat”, a adăugat guvernatorul, sugerând că atacul a avut originea în Ucraina, ca răspuns la invazia rusă lansată din 24 februarie.

Adjunctul şefului batalionului Azov s-a predat ruşilor. Este cel mai important comandant al rezistenţei de la Azovstal, făcut prizonier

Serviciile de urgenţă erau în curs de stingere a incendiilor provocate în satul de aproximativ 4.000 de locuitori, joi dimineaţă. „Mai multe case au fost avariate. Se vorbeşte şi de obuze care nu au explodat”, a continuat guvernatorul care a postat pe Telegram fotografii care arată clădiri arse, cu geamuri explodate şi breşe în pământ la locul presupusului bombardament.

Ucraina nu lasă garda jos în fața Rusiei: ‘Echipa noastră de negociere este reprezentată de arme, sancțiuni și bani’

Ucraina nu va accepta o încetare a focului până când toate trupele rusești nu se vor retrage din țară, a declarat un consilier al președintelui ucrainean.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak, care a fost implicat în mai multe runde de discuții cu Rusia, reflectă o poziție din ce în ce mai încrezătoare adoptată de Ucraina, anunță Sky News.

„Până când Rusia nu este pregătită să elibereze complet teritoriile ocupate, echipa noastră de negociere este reprezentată de arme, sancțiuni și bani”, a declarat el.

Referindu-se la un acord de pace din 2015 pentru estul Ucrainei, care a fost mediat de Franța și Germania și semnat în capitala belarusă Minsk, Podolyak a adăugat: „Ucraina nu este interesată de un nou Minsk și de reluarea războiului în câțiva ani”.