Războiul din Ucraina ziua 85. Ruşii au ucis 15 civili în bombardamente, inclusiv două familii cu copii minori

16 atacuri ale ruşilor au fost respinse, mai mult de 35 de unități din echipamentul acestora au fost distruse, iar un avion de vânătoare-bombardier Su-34 a fost doborât, este bilanţul zilei de miercuri, comunicat de ucraineni.

19 mai 2022, 08:51
Războiul din Ucraina ziua 85. Ruşii au ucis 15 civili în bombardamente, inclusiv două familii cu copii minori

Războiul din Ucraina ziua 85. Cel puțin 15 civili (inclusiv două familii cu copii minori) au fost uciși și șapte au fost răniți în bombardamentele pe care ruşii le-au efectuat miercuri în Donbas. Raportul spune că în zonele Donețk și Lugansk ruşii folosesc avioane de luptă, mai multe lansatoare de rachete, artilerie de mare calibru, tancuri şi mortiere de diferite tipăuri, lansând lovituri cu rachete și bombe asupra infrastructurii civile şi zonelor rezidențiale pașnice.

Ocupanții au tras în 46 de așezări din regiunile Donețk și Lugansk, au distrus și avariat 68 de obiecte civile, inclusiv: 43 de case, două școli, un liceu de construcții, o grădiniță, o fabrică de confecții, o gară, o casă de cultură, o stație electrică etc. În urma acestor bombardamente, cel puțin 15 civili au fost uciși (inclusiv două familii cu copii minori), iar 7 au fost răniți”, se arată în comunicat.

Citeşte şi Război în Ucraina. Înfrângerea grea pentru Putin. Cum au căzut soldaţii ruşi în ambuscadă

De asemenea, se remarcă faptul că apărătorii ucraineni au respins astăzi 16 atacuri inamice, iar luptele continuă în încă două locații. Raportul spune că în ultimele 24 de ore, militarii ucraineni au distrus: 8 tancuri, 17 unități de vehicule blindate de luptă, 4 vehicule blindate speciale, 6 unități de vehicule. De asemenea, se remarcă faptul că unitățile de apărare aeriană au doborât un avion de vânătoare Su-34 pe cerul Donbasului ucrainean.

În acelaşi timp, „în Marea Neagră, continuă manevrele a două detașamente de nave de război ruseşti, care mențin blocada porturilor ucrainene și a navelor civile. Patru nave sunt gata să fie trimise în luptă, cu peste 30 de rachete de croazieră„, se mai arată într-un comunicat al ucrainenilor.

Citeşte şi A început primul proces al unui soldat rus pentru crime de război în Ucraina: „L-am împuşcat o dată, a căzut şi ne-am continuat drumul” VIDEO