Atac la Capitoliu, înainte de Paştele catolic. Unul dintre poliţiştii spulberaţi cu maşina de agresor a murit. Ce s-a întâmplat cu preşedintele Joe Biden VIDEO

Clădirea în care se află Capitoliul şi mai multe străzi din Washington DC, capitala Statelor Unite, au fost blocate, după ce poliţiştii au anunţat că se confruntă cu "amenințare externă la adresa securității". Atacul la Capitoliu a avut loc, cu două zile înainte de Paştele catolic.

02 apr. 2021, 22:00
Atac la Capitoliu, înainte de Paştele catolic. Unul dintre poliţiştii spulberaţi cu maşina de agresor a murit. Ce s-a întâmplat cu preşedintele Joe Biden VIDEO

UPDATE: 

Un poliţist care asigura paza Capitoliului a murit, vineri, după ce un individ l-a lovit cu maşina atât pe el, cât şi pe un alt ofiţer la o baricadă din apropierea instituţiei. Bărbatul a decedat în urma rănilor suferite, a declarat un reprezentant al Poliţiei, citat de APNews.

Suspectul împuşcat de forţele de ordine a murit la spital. Deocamdată, autorităţile americane nu au dezvăluit identitatea ofiţerului ucis în misiune şi nici a suspectului.

La momentul atacului de la Capitoliu, preşedintele american Joe Biden nu se afla în Washington DC.

UPDATE: Bărbatul împuşcat de poliţişti după atacul de la Capitoliu a murit la spital, au precizat surse citate de CNN. Un reprezentant al forţelor de ordine a confirmat că agresorul a reuşit să rănească cu cuţitul cel puţin un ofiţer de poliţie.

Atac la Capitoliu. Doi poliţişti au fost răniţi în apropiere de Capitoliul din Washington, după ce au fost loviţi de o maşină. Clădirea Congresului american a fost încercuită de forţele de ordine, relatează agenţia AFP, citată de Agerpres.

„Un suspect a fost arestat”, a declarat poliţia de la Capitoliu pe Twitter.

”Cei doi agenţi sunt răniţi. Toţi trei au fost transportaţi la spital”, a indicat sursa citată.

Alerta s-a dat la Capitoliu, după ce un invidid înarmat a lovit cu maşina doi poliţişti.

„Poliţia de la Capitoliu a intervenit pentru a bloca accesul vehiculelor după ce a fost alertată că o persoană a intrat cu maşina în doi poliţişti. Supectul se află în custodia autorităţilor”, au precizat anchetatorii americani.

După ce a lovit cei doi poliţişti, şoferul maşinii a ieşit din maşină şi a început să fluture un cuţit. Suspectul a fost împuşcat de poliţişti, au precizat doi oficiali americani, citaţi de CNN.

Străzile din jurul Capitoliului şi clădirilor de birouri ale Congresului au fost închise şi zeci de maşini de poliţie, marcate şi nemarcate, au fost trimise în zonă.

Atac la Capitoliu. Ce se întâmplă cu membrii Congresului

Potrivit sursei citate, Capitoliul este închis temporar din cauza unor „ameninţări la adresa securităţii externe”, a declarat poliţia vineri, fără a oferi detalii. Poliţia Capitolului a trimis o alertă înştiinţând persoanele aflate în interiorul clădirii că ar trebui să rămână în interior, scrie EFE.

Reprezentanţii aleşi ai Congresului sunt în vacanţă parlamentară săptămâna aceasta, dar au fost prezenţi unii membri ai echipelor lor, angajaţi ai Congresului şi jurnalişti, potrivit AFP.

Citeşte şi: Alertă de securitate la Washington. Clădirea Capitoliului a fost închisă, un incendiu a izbucnit în apropiere

Complexul Capitoliului fusese plasat sub protecţie foarte înaltă după atacul violent din 6 ianuarie, condus de protestatari pro-Trump. Unele dintre barierele de protecţie au fost îndepărtate recent şi perimetrul de securitate din jurul Parlamentului SUA a fost consolidat.

Citeşte şi: Atac armat la o clădire de birouri din SUA. Printre victime este şi un copil