Alertă de securitate la Washington. Clădirea Capitoliului a fost închisă, un incendiu a izbucnit în apropiere

Clădirea Capitoliului, locul unde Congresul SUA îşi desfăşoară lucrările, a fost închisă luni, din cauza unei ”amenințări externe la adresa securității”, după cum anunță poliția.

18 ian. 2021, 18:22
Alertă de securitate la Washington. Clădirea Capitoliului a fost închisă, un incendiu a izbucnit în apropiere

Jurnalistul Jackson Proskow a postat pe Twitter o înregistrare video în care se vede fum deasupra clădirii Capitoliului – cu doar 2 zile înainte de ceremonia de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA. A fost emisă o alertă de securitate, iar măsuri de securitate excepţionale au fost impuse în capitala americană, în timp ce în teren au fost desfăşuraţi zeci de membri ai Gărzii Naţionale.

Repetiția pentru învestire pare să fie evacuarea. Anunț de urgență pe terenul Capitolului„, a scris elJackson Proskow pe Twitter.

Pompierii din Washington au anunţat că au intervenit la un incendiu, în apropierea sediului Congresului, care a fost stins. O alertă de securitate difuzată personalului Capitoliului anunţa că acest complex era închis, iar nimeni nu putea intra sau ieşi.

Potrivit Fox News, persoanele din Capitoliu au fost îndemnate să stea departe de ferestrele şi uşile exterioare, dar au putut să se deplaseze în interiorul clădirilor din complex.

Citeşte şi Un bărbat înarmat a fost arestat în apropiere de Capitoliu. Deținea un pistol și 500 de gloanțe

Toate cele 50 de state americane şi Districtul Columbia (DC) se află în alertă cu privire la eventuale proteste violente înaintea învestirii lui Biden, miercuri.

Poliţia federală (FBI) a avertizat că este posibil ca susţinători ai lui Trump să organizeze manifestaţii în toate statele americane şi în capitală.