Atac nimicitor al forțelor ucrainene! Bazele aeriene rusești, distruse de dronele lui Zelenski

Ministerul rus al Apărării susține că două baze aeriene rusești aflate la sute de km de linia frontului din Ucraina au fost zguduite luni de explozii.

05 dec. 2022, 23:08
Atac nimicitor al forțelor ucrainene! Bazele aeriene rusești, distruse de dronele lui Zelenski

Două baze aeriene rusești din centrul Rusiei au fost vizate luni de drone ucrainene, ucigând trei persoane, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, potrivit AFP.

Luni dimineață, „regimul de la Kiev (…) a încercat să efectueze lovituri cu drone de concepție sovietică asupra bazei aeriene Diaguilevo din regiunea Riazan și a bazei aeriene Enguels din regiunea Saratov”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării de la Moscova.

Citiți și: Ucraina amenință că poate lovi Moscova și anunță că a testat o dronă cu o rază de 1.000 de kilometri

Ministerul acuză forțele ucrainene că încearcă să „dezactiveze avioanele rusești cu rază lungă de acțiune”, care au fost folosite pentru lovituri asupra a numeroase infrastructuri energetice de pe teritoriul ucrainean în ultimele săptămâni, conform hotnews.ro

În timp ce aceste drone au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană rusești, resturile lor au căzut pe teritoriul bazelor aeriene atacate, provocând explozii și avarii „minore” la două avioane. Trei militari ruși „au fost răniți mortal” în aceste atacuri, iar alți patru au fost spitalizați, se mai arată în comunicat.

Eploziile puternice au avut loc în cursul nopții de duminică înspre luni pe aerodromuri diferite din Rusia, ambele fiind folosite de Forțele Aeriene ale Moscovei ca baze pentru unitățile sale de bombardiere strategice.

Una dintre explozii a fost anunțată TASS, principala agenție de presă din Rusia, care susține că trei persoane și-au pierdut viața și că alte cinci au fost rănite, două dintre ele fiind internate în spital în stare gravă, în urma deflagrației.

De asemenea, agenția de știri de stat rusă RIA a raportat că „trupele ucrainene au bombardat centrul orașului Donețk, focul a fost îndreptat asupra clădirilor rezidențiale”.

Pe rețelele de socializare au apărut și primele fotografii de la baza Diaguilevo.  Un camion aflat lângă avion a fost și el prins în explozie, iar sub vehicul pare a fi surprinse urme de sânge.

Aerodromul Diaguilevo, situat la aproximativ 4 kilometri de orașul Reazan, este folosit de aviația militară rusă pentru antrenarea forțelor sale de bombardiere strategice.

 

Armata Rosie a lansat astăzi 70 de rachete asupra rețelei energetice din Ucraina, dar Kievul a reușit să doboare 60 dintre acestea.

Citiți și: Rusia a pierdut 60 de avioane de luptă, dar trimite sute de rachete zilnic în Ucraina