Ucraina amenință că poate lovi Moscova și anunță că a testat o dronă cu o rază de 1.000 de kilometri

Ucraina scoate dronele la înaintare! Ukroboronprom, unul dintre cele mai mari conglomerate din industria ucraineană de armament, a anunțat că a finalizat mai multe testări cu succes ale unei drone de atac cu o rază de acțiune de 1.000 de kilometri, relatează Ukrinform.

05 dec. 2022, 16:32
Ucraina amenință că poate lovi Moscova și anunță că a testat o dronă cu o rază de 1.000 de kilometri

Ucraina scoate dronele la înaintare și amenință că va lovi Moscova! După atacul cu drone rusești, armata ucraineană anunță că va testa o dronă performantă.

„Până astăzi au fost completate mai multe stadii ale unor testări cu succes. În conformitate cu instrucțiunile Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, trecem stadiul testării echipamentelor de blocare a sistemelor de război electronic”, a declarat duminică Natalia Sad, purtătoarea de cuvânt a Ukroboronprom, conform hotnews.ro

Citiți și: BREAKING! Rachetă rusească căzută în nordul Republicii Moldova! Imagini de la faţa locului

„După ce testăm cu succes drona sub influența echipamentelor de război electronic sperăm să putem să o testăm în condiții de luptă. Am promis să facem asta până la sfârșitul anului și încercăm să ne respectăm această promisiune”, a adăugat ea.

Mai mult, după un alt atac rusesc cu drone Kamikaze, Ukroboronprom publica pe pagina sa de Facebook, în urmă cu două luni, o fotografie cu ceea ce pare structura metalică a prototipului dronei, scriind „rază: 1.000 de kilometri, încărcătură explozivă: 75 de kilograme. Dezvoltarea este finalizată”.

Дальність — 1000 км, вага бойової частини — 75 кг. Завершуємо розробку.

Сьогодні Київ вчергове зазнав атаки ударних…

Posted by Державний концерн „Укроборонпром” on Monday, 17 October 2022

 

Dacă drona va avea într-adevăr o rază de acțiune de 1.000 de kilometri ea ar putea fi folosită pentru lovituri împotriva inclusiv a Moscovei, putând de asemenea ataca ținte din regiunile Kazan și Samara.

Oficialii ucraineni anunțau în luna noiembrie că Rusia a lansat mai multe drone kamikaze asupra infrastructurii și țintelor civile din sud-estul Ucrainei.

Moscova are propriile drone kamikaze, fabricate de producătorul rus de arme Kalashnikov Concern.

Anunțul conglomeratului ucrainean din industria de apărare a venit cu o zi înainte ca la două baze aeriene importante din Rusia să aibă loc explozii a căror cauză nu este clară, fiind însă puțin probabil ca acestea să aibă legătură cu drona dezvoltată de Ucraina.

Citiți și: Zelenski strânge fonduri pentru a se forma o flotă de drone navale. Decizia luată înaintea iernii VIDEO