Atac rusesc de pe o navă din Marea Neagră! Opt rachete Kalibr au fost lansate asupra Ucrainei

Ucraina a declarat joi, că apărarea antiaeriană a doborât opt rachete Kalibr, într-un atac rusesc, lansate de pe o navă rusă din Marea Neagră, a relatat The Guardian.

16 feb. 2023, 12:13
Atac rusesc de pe o navă din Marea Neagră! Opt rachete Kalibr au fost lansate asupra Ucrainei

Atac rusesc de pe Marea Neagră: a avut loc în primele ore ale dimineții. Rusia a lansat din nou opt rachete Kalibr asupra Ucrainei, însă apărarea antiaeriană a Ucrainei le-a doborât.

Una dintre rachete a lovit un sit industrial din orașul Liov din vestul țării, provocând un incendiu care a fost ținut sub control. Alte rachete au lovit vestul și nordul Ucrainei și regiunile centrale Dnipropetrovsk şi Kirovograd, a anunțat The Guardian.

Citește și Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova: „Când a început războiul din Ucraina, planul Rusiei era să ocupe militar Republica Moldova”

„Infrastructura critică a fost avariată de loviturile ruseşti asupra regiunii Liov din vestul Ucrainei”, a anunţat pe Telegram şeful administraţiei regionale, Maksim Koziţki, adăugând că nu au existat victime.

„În timpul alertei aeriene, un obiect de infrastructură critică a fost lovit în regiunea Liov. Nu există victime. Incendiul a fost stins. Detalii mai târziu. Păstraţi-vă calmul. Nu ignoraţi sirenele”, a scris șeful administrației regionale.

Sirenele de raid au sunat în mai multe orașe și localități din Ucraina.

Atacul a venit după ce țările NATO au spus că pregătesc o contraofensivă prin intensificarea sprijinului militar pentru forțele ucrainene.

Citește și Razboi Ucraina. Se trage cu rachete din Marea Neagră, avertismentul lui Zelenski pentru Europa