ATAC SÂNGEROS în Spania! Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi după ce un bărbat a intrat în mai multe biserici şi a înjunghiat preoţi şi credincioşi VIDEO

Un paracliser a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite, inclusiv un preot, într-un atac cu armă albă miercuri seara la o biserică din Algeciras, în sudul Spaniei.

25 ian. 2023, 23:30
ATAC SÂNGEROS în Spania! Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi după ce un bărbat a intrat în mai multe biserici şi a înjunghiat preoţi şi credincioşi VIDEO

Atacul cu armă albă a avut loc cu „puţin înainte de ora 20:00” în biserica San Isidro din Algeciras, a spus Ministerul de Interne, şi nu în cea din San Lorenzo, aşa cum indicase iniţial din greşeală.

O persoană a fost ucisă în afara bisericii şi una a fost rănită în interiorul ei, conform autorităţilor spaniole. O sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru AFP că persoana ucisă era un paracliser, iar un preot se numără printre răniţi.

De asemenea, surse din cadrul Serviciului de Urgență 112 Andaluzia au informat Europa Press că atacul a avut loc în jurul orei 19:30 și că au fost semnalate alerte în avizierele diferitelor biserici.

Potrivit acestei surse, atacatorul purta o jillaba (haină lungă, lejeră, cu mâneci lungi, purtată în regiunea Maghreb din Africa de Nord) şi a „a ţipat ceva” în momentul atacului.

Citeşte şi: Doi morţi şi cel puţin 5 răniţi într-un atac cu cuţitul într-un tren din Germania

Presa locală, pe baza mărturiilor, indică faptul că atacatorul era înarmat cu o macetă. Reuters menţionează o sabie de samurai.

Ulterior, el ar fi mers la templul din La Palma, situat la aproximativ 400 de metri distanță, unde a intrat de asemenea lovind obiecte, amenințându-l și în cele din urmă înjunghiindu-l pe sacristanul bisericii, care a murit.

„Faptele sunt analizate şi investigate. Nu se poate stabili pentru moment natura atacului”, a comunicat Ministerul spaniol de Interne.

Ancheta va fi condusă de un magistrat al Audienţei Naţionale, instanţă responsabilă în special de cazurile de terorism, a precizat procuratura, fără a oferi alte detalii.

Citeşte şi: Apar noi detalii în cazul morţii „regelui cârnaţilor” din Rusia, care a criticat invadarea Ucrainei: „Dacă nu încetează să bea, se vor sinucide”