Atac sângeros la Haga. Două persoane au fost înjunghiate

Atac sângeros la Haga. Două persoane au fost înjunghiate cu cuţitul, miercuri, în timpul unui incendiu, într-un supermarket din oraşul olandez, potrivit poliţiei citată de AFP. Suspectul este încă de negăsit. În urma incidentului o parte a zonei centrale a oraşului a fost închisă

02 dec. 2020, 16:39
Atac sângeros la Haga. Două persoane au fost înjunghiate
Atac sângeros la Haga

Atac sângeros la Haga. Poliţia afirmă că a fost semnalat un atac cu cuţitul şi un incendiu într-un supermarket din piaţa centrală a oraşului, Grote Markt. Incendiul a fost stins şi cei doi răniţi au fost transportaţi la spital, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Muncitor român, BĂTUT cu sălbăticie de managerul unei agenţii de muncă din Olanda. „O săptămână nici nu m-am putut ridica din pat”

Atac sângeros la Haga

Întrebată de AFP despre o posibilă pistă teroristă, o purtătoare de cuvânt a poliţiei a răspuns că nu există ”deocamdată vreun motiv cunoscut” al atacului.

Un elicopter al poliţiei caută un suspect ale cărui semnalmente sunt ”înalt, cu pielea închisă la culoare” şi în vârstă de circa 30 de ani, potrivit relatării acestei agenţii de presă.

Restricţii dure în Olanda

Noi restricții au fost impuse în Olanda în contextul pandemiei de coronavirus. Premierul olandez a afirmat faptul că Guvernul ia în calcul carantina și închiderea școlilor, conform Reuters.

Măsurile includ interzicerea întâlnirilor publice cu mai mult de două persoane care nu fac parte din aceeași familie. Premierul Mark Rutte a declarat că Guvernul recomandă cu tăria ca oamenii să nu călătorească în străinătate pentru vacanțe, până la jumătatea lunii ianurie.

Rutte a spus că guvernul recomandă cu tărie ca oamenii să nu călătorească în străinătate pentru vacanţe, până la jumătatea lunii ianuarie.

Citeşte şi: Un tren de metrou a deraiat şi a aterizat pe „coada” unei balene. Imagini unice de la accidentul din Olanda FOTO

Noile măsuri vor intra în vigoare miercuri şi vor fi valabile timp de două săptămâni. Alte măsuri vor fi menţinute până la jumătatea lunii decembrie.

De asemenea, barurile și restaurantele din Olanda au fost închise pe data de 13 octombrie, cu excepţia livrărilor la domiciliu, în timp ce întâlnirile publice au fost limitate atunci la patru persoane.

Rutte a anunțat că muzeele, teatrele, cinematografele, grădinile zoologice şi parcurile de distracţii vor fi închise. De asemenea, a fost o adoptată o lege de

Un plan de a face obligatorie purtarea măştii, pentru care a fost adoptată o lege de urgenţă, în scopul evitării problemelor constituţionale, este aşteptat să intre în vigoare pe 1 decembrie, a spus ministrul Sănătăţii, Hugo de Jonge.