Atac sinucigaş cu bombă, de Crăciun, într-un restaurant. Sunt mai mulţi morţi şi răniţi

Un atentator sinucigaş a ucis cel puţin cinci persoane după ce a detonat o bombă sâmbătă la Beni, în estul Republicii Democrate Congo (RDC).

26 dec. 2021, 09:50
Atac sinucigaş cu bombă, de Crăciun, într-un restaurant. Sunt mai mulţi morţi şi răniţi

Atac sinucigaş cu bombă, de Crăciun, într-un restaurant din Beni. Poliţia l-a împiedicat pe atacator să intre în local, însă el s-a aruncat în aer la intrare, ucigând alte cinci persoane. Treisprezece oameni au fost răniţi.

„Atentatorul sinucigaş, împiedicat de gărzile de securitate să pătrundă într-un local aglomerat, a declanşat bomba la intrare. Bilanţul încă provizoriu indică şase morţi, inclusiv atentatorul şi 13 răniţi internaţi la spitalele din zonă”, a informat generalul de brigadă Sylvain Ekenge, purtătorul de cuvânt al guvernatorului militar din Nord-Kivu, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Arhiepiscopul Desmond Tutu, laureat al premiului Nobel pentru Pace şi simbol al luptei împotriva apartheidului, a murit

La Beni armatele congoleză şi ugandeză vânează rebeli aparţinând grupării islamiste rebele Forţele Democratice Aliate (ADF).

La câteva minute după explozie, un corespondent AFP a văzut trei resturile a trei cadavre. O sursă din cadrul primăriei din Beni a declarat pentru AFP că printre persoanele ucise se numără doi copii.

Citeşte şi: Doliu imens pentru o îndrăgită actriță. Și-a găsit părinții morți chiar înainte de Crăciun!

Bomba a explodat în incinta restaurantului ‘In Box’, situat în centrul oraşului Beni, unde peste treizeci de persoane sărbătoreau Crăciunul, conform informaţiilor furnizate de doi martori intervievaţi de AFP.

Pe 27 iunie, explozia unei bombe artizanale într-o biserică catolică a rănit două femei. În aceeaşi zi, o persoană care avea asupra sa o bombă a fost ucis în explozia dispozitivului său în apropierea unui bar, nu departe de o moschee. Cu o zi înainte, un alt dispozitiv explodase, nu departe de o benzinărie, fără a provoca pagube.

Autorităţile din Beni îi acuză pe rebelii ADF că sunt responsabili pentru aceste atacuri.