ATAC terorist al ISIS în capitala liderului cecen Ramzan Kadîrov! Un polițist a fost înjunghiat mortal de un tânăr de 19 ani

Un atac terorist al ISIS a avut loc în capitala republicii ruse Cecenia, unde Ramzan Kadîrov este lider autoritar, dar și aliat fidel al lui Vladimir Putin.

22 nov. 2022, 16:57
ATAC terorist al ISIS în capitala liderului cecen Ramzan Kadîrov! Un polițist a fost înjunghiat mortal de un tânăr de 19 ani

Atac terorist al grupării teroriste Stat Islamic (ISIS) a avut loc în capitala Republicii Cecene conduse de Ramzan Kadîrov.

Un tânăr de 19 ani a fost împușcat în cap după ce a înjunghiat un polițist în timp ce se ruga. Acesta i-a furat arma și a tras asupra colegilor săi agenți care îl așteptau în fața moscheii.

Atacatorul a fost împușcat chiar în timp ce fugea de la locul faptei. Din păcate, polițistul înjunghiat a murit.

Înainte de a comite atacul terorist, tânărul musulman a postat un material în care incita alți islamiști să lanseze atacuri singuratice împotriva dușmanilor ISIS.

Citiți și: Ramzan Kadîrov a publicat imagini de pe front cu fiii săi minori. Liderul cecen susţine că aceştia luptă în prima linie VIDEO

Ramzan Kadirov, liderul pro-rus al Ceceniei,  a anunţat în luna octombrie că a fost promovat la gradul de general-colonel de preşedintele Vladimir Putin, într-un moment în care forţele Moscovei se confruntă cu o pierdere de teren în Ucraina, potrivit AFP.

Tot luna trecută preşedintele Ceceniei susținea că cei trei fii ai săi, dintre care cel mai mic are 14 ani și cel mai mare 16, au ajuns să lupte în prima linie pe frontul din Ucraina.

„Preşedintele rus mi-a decernat gradul de general-colonel. Decretul a fost publicat (…) Vladimir Vladimirovici m-a informat personal şi m-a felicitat”, a scris Kadîrov pe Telegram, afirmând că este foarte recunoscător pentru „înalta apreciere a meritelor sale”.

Liderul autoritar al republicii ruse Cecenia  a fost criticat de ONG-urile internaţionale pentru gravele încălcări ale drepturilor omului în republica sa, el fiind oarte activ de la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

La începutul lunii noiembrie, Ramzan Kadîrov a făcut declarații șocante. Dictatorul cecen spunae că visul lui este ca el și copiii săi să moară în „războiul sfânt” din Ucraina.

Citiți și: Dorința macabră a dictatorului cecen Ramzan Kadîrov! Visează să moară cu copiii săi în „războiul sfânt” din Ucraina