ATAC TERORIST FRANŢA. Ce au strigat TERORIŞTII în timpul atentatelor din Paris

ATAC TERORIST FRANŢA. Masacru terorist la Paris, peste 140 de oameni au fost ucişi şi 200 au fost răniţi în mai multe atentate care s-au produs într-o sală de concerte, altul lângă Stade de France, iar celelalte în mai multe magazine şi restaurante. În sala de spectacole Bataclan, teroriştii au tras în plin în mulţime, acolo s-au produs şi cele mai multe victime, in jur de 100 de morţi. Preşedintele Francois Holande, care asista la meciul de fotbal Franţa-Germania, a fost evacuat de urgenţă. Franţa şi-a inchis frontierele, nimeni nu mai are voie să iasă din ţară. Cel puţin opt terorişti au comis atacurile, arată primele date, 7 dintre aceştia au murit după ce s-au aruncat în aer.

14 nov. 2015, 06:10
ATAC TERORIST FRANŢA. Ce au strigat TERORIŞTII în timpul atentatelor din Paris

ATAC TERORIST FRANŢA. Mai multe explozii şi incidente armate au avut loc, vineri seară, în centrul Parisului. Mai multe persoane au fost rănite şi cel puţin 140 au murit în şapte atacuri teroriste, potrivit poliţiei franceze. Preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat de pe stadion, a anunţat închiderea imediată a frontierelor şi STARE DE URGENŢĂ în toată Franţa.

În cursul atentatelor, teroriştii au strigat Allah e mare şi au spus că atacurile sunt o pedeapsă pentru acţiunile franţei în Siria.

Atacurile coordonate au vizat stade de france, teatrul Bataclan, un restaurant şi încă 3 locaţii. În sala de concerte Bataclan a fost cel mai cumplit măcel. Teroriştii au ucis zeci de persoane şi au luat sute de ostatici. În momentul atacului, în sală avea loc un concert rock.

Citeşte şi: Andrei Marian Mihai, colaborator al France 24, rănit grav în atentatele din Franţa

ATAC TERORIST FRANŢA. Forţele speciale au luat cu asalt sala, pentru a salva ostaticii. Asediul a durat aproape două ore, supravieţuitorii spun că teroriştii au tras cu mitralierele în public. În acelaşi timp, cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în faţa „Stade de France”, în timpul meciului Franţa-Germaniei.

La partidă asista şi preşedintele Francois Hollande, care a fost evacuat de urgenţă.

ATAC TERORIST FRANŢA. Spectatorii au fost evacuaţi, iar într-un gest emoţionant, oamenii au cântat imnul Franţei în timp ce părăseau stadionul.

ATAC TERORIST FRANŢA. Preşedintele Hollande a convocat o reuniune de urgenţă a cabinetului de securitate şi a anunţat primele măsuri.

„Două decizii vor fi luate. Prima: va fi declarată stare de urgență, ceea înseamnă că localurile vor fi închise, circulația va fi interzisă și vor fi percheziții în tot Parisul. Starea de urgență va fi decretată pe tot teritoriul francez. A doua decizie pe care am luat-o este închiderea granițelor. Trebuie să ne asigurăm că nimeni nu intră ca să comită noi acte (de terorism – n.r.) și că îi arestăm pe autorii atacului dacă încearcă să fugă din țară”, a spus Francois Hollande, președintele Franței

Primul lider care a reacţionat după carnagiul din Franţa a fost barack Obama.

Potrivit procurorilor francezi, 7 din cei 8 terorişti au fost kamikaze şi au murit în momentul detonării centurilor cu explozibil. Este pentru prima oară când pe teritoriu franţei au loc atacuri sinucigaşe.