ATAC TERORIST FRANŢA. Mărturiile cutremurătoare ale unor români: „Am văzut patru terorişti…”

ATAC TERORIST FRANŢA. Mai multi romani stabiliti in Paris au relatat, sambata, atmosfera din capitala Frantei, dupa atentatele in lant care au omorat peste 140 de oameni si au ranit alte peste 200 de persoane.

14 nov. 2015, 09:19
ATAC TERORIST FRANŢA. Mărturiile cutremurătoare ale unor români: „Am văzut patru terorişti…”

ATAC TERORIST FRANŢA. Ramona Turturică, o braşoveancă ce lucrează la un hotel din Paris, a plecat mai devreme de la muncă în seara atentatelor. Femeia se gândeşte cu groază la ce i s-ar fi putut întâmpla dacă ar fi plecat acasă potrivit programului. Primul local în care au început împuşcăturile se află foarte aproape de locul de muncă al femeii. 

„Este ca în timp de război. Franţa a închis graniţele, a anulat acordul Schenghen, s-au anulat zborurile pe Franţa, s-au închis metrourile. Holand a anunţat stare de urgenţă. Au fost atacuri în şapte locuri, sunt peste 200 de răniţi, peste 150 morţi, peste 100 ostatici. Au fost ucişi 5 terorişti. Eu am avut noroc, că am plecat puţin mai drevreme de la serviciu. Am terminat cu o oră mai repede, altfel eram în plin atac. Colega mea care a terminat la ora 23 nu a mai plecat din hotel. A rămas să doarmă acolo”, a povestit femeia.

ATAC TERORIST FRANŢA. „Eram la un spital cu o urgenta cand au inceput sa vina ambulantele cu raniti, politie, la inceput nu stia nimeni despre ce evorba, nu stia spitalul, cand au aflat de la stiri a inceput o panica inclusiv in randul personalului. Din ordinul prefectului au fost rugati toti pacientii sa parasim spitalele sa facem loc ranitilor. Pe strazi nu era niciun taxi, nicio masina. Strazile erau pustii. Mi se pare ingrijorator sfatul autoritatilor de a nu iesi din casa. Adevaratul scop al acestor atentate este instaurarea fricii. Azi voi iesi cu bicicleta, mai voi plimba, ma voi preface ca e o zi normala. In toate mesajele si postarile si in toate discutiile cu prietenii mei francezi si romani imi spun ca vor ramane in casa, sunt cuprinsi de panica si din pacate foate multi isi arata frica si suspiciunea fata de orice persoana nu e alba, respectiv de arabi si de negri”, a declarat Viorel Codreanu, potrivit stiripesurse.ro

Citeşte şi ATAC TERORIST FRANŢA. Imagini cu preşedintele Hollande în timpul evacuării de pe stadionul de fotbal

ATAC TERORIST FRANŢA. O româncă a fost în cel mai sângeros loc al atacurilor. Este vorba despre Celia. Amalia Enache, prezentatoarea de la PRO TV, a scris, pe o rețea de socializare ce a văzut Celia la Bataclan, acolo unde a avut loc un concert rock al trupei Eagles of Death Metal și unde teroriștii au luat peste 100 de ostatici, înainte de a fi uciși de poliție.

„Celia, care era la concertul rock la Bataclan si a reusit sa iasa, pentru Tv5Monde: ” Am crezut la inceput ca se aud petarde, apoi am inteles repede ca nu sunt petarde, ci teroristi, cativa politisti au aparut imediat, atunci totul s-a precipitat si au fost schimburi de focuri. Am vazut 4 teroristi, aveau fetzele descoperite, mitraliere in maini si au strigat „fratii nostri din Siria sunt ucisi”, a scris vedeta PRO TV.

Citeşte şi EXPLOZIILE de lângă Stade de France: Jucătorii, informaţi despre ATENTATE abia la finalul meciului

ATAC TERORIST FRANŢA. Un alt martor relateaza atmosfera de pe stadion. „Eram cu fiul meu de 8 ani la stadion si am auzit o prima explozie si toata lumea s-a intrebat ce se intampla, chiar jucatorii pe teren s-au oprit si nu stiam ce este. Am zis ca este o cladire care a explodat. A doua explozie la minutul 25 din meci si mai importanta decat prima si la momentul asta unii au inceput sa plece. La minutul 60 am auzit niste focuri si se tragea prin strada, atunci am decis sa plec cu fiul meu si toata lumea alerga, era o panica mare in afara stadionului, am alergat cu fiul in brate pana la metrou. Politia nu spunea nimic decat ‘Plecati, plecati, plecati’ si lumea alerga peste tot, a relatat si Mathieu Sarfati.

ATAC TERORIST FRANŢA. Forţele de ordine franceze au identificat cel puţin şapte puncte în care au fost comise vineri noaptea atentate la Paris, inclusiv la Stade de France, au declarat pentru EFE surse apropiate anchetei.

Potrivit AFP, unul dintre atacuri, cel de la Stade de France (nordul Parisului), a fost comis de un kamikaze. Un alt atac s-a produs în sala de spectacole Bataclan (centrul Parisului), unde are loc o luare de ostatici.

Alte atacuri s-au mai produs în alte cinci locuri, în cartiere din centrul Parisului, foarte frecventate vineri seara, în cartiere situate aproape de Piaţa Republicii, aflată la nici 200 de metri de sediul publicaţiei Charlie Hebdo, ţinta unui atac terorist în ianuarie.

Operaţiunea forţelor de poliţie la sala de concerte din Bataclan s-a încheiat, doi atacatori au fost ucişi, a informat sâmbătă postul BFM TV, citat de Reuters.

În interiorul sălii s-a produs un adevărat masacru, a transmis postul de televiziune citat.

Anterior, AFP anunţase că poliţia franceză dă asaltul la Bataclan, la sala de spectacole unde avea loc o luare de ostatici şi unde se auziseră mai multe focuri de armă şi explozii. Totodată, un martor declarase că mai mulţi indivizi au deschis focul şi au tras în plin în mulţimea strânsă la un concert, în timp ce strigau „Allahu Akbar”.