Atac terorist în Israel! Autorul atacului a fost împuşcat mortal, după ce a rănit trei polițiști VIDEO

Atac terorist în Istrael! Trei agenţi de poliţie au fost răniţi, vineri, după ce au fost atacaţi cu un vehicul de un militant islamist, într-o suburbie a oraşului israelian Tel Aviv, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate israeliene, precizând că autorul atacului a fost împuşcat mortal, informează Mediafax.

23 dec. 2022, 18:05
Atac terorist în Israel! Autorul atacului a fost împuşcat mortal, după ce a rănit trei polițiști VIDEO

Atacul din Israel a avut loc într-o parcare privată din localitatea israeliană Kfar Qasem, cu populaţie majoritar de etnie arabă, situată la periferia estică a oraşului Tel Aviv, informează cotidianul The Times of Israel. 

Cei trei ofițeri de poliție au fost răniți după ce agresorul a intrat cu mașina în ei

Potrivit poliției, atacatorul, Naim Badir, a chemat poliția într-o zonă de parcare a unei clădiri, susținând că a fost agresat. A încercat să deschidă focul asupra agenţilor de poliţie, să îi atace cu sticle incendiare şi i-a lovit cu maşina.

Citiți și: Atac armat la Paris! Trei oameni au fost împușcați mortal și alți trei sunt grav răniți

Atacatorul, un istraelian de etnie arabă a aruncat cocktail-uri Molotov în mașina ofițerilor. Polițiștii au reacționat și l-au împușcat mortal.

Poliția a spus că a mai găsit câteva bombe incendiare pe acoperișul clădirii unde Badir chemase polițiștii. Ulterior, în mașina lui a fost găsit un cuțit.

Autorităţile israeliene consideră incidentul act terorist şi încearcă să afle motivele agresorului.

Videoclipul difuzat de poliție îl arată pe Badir cum încearcă să îi atace pe cei trei ofițeri.

Comisarul de poliție Kobi Shabtai a declarat vineri dimineață că „ofițerii au reacționat rapid și au prevenit un atac mai mare planificat împotriva forțelor de poliție”.

De asemenea, comandantul districtului central, Avi Bitton, a declarat, după o evaluare cu diverși oficiali de securitate, inclusiv cu serviciul de securitate Shin Bet, că „se pare că a fost un atac terorist planificat cu câteva zile mai devreme”.

În ciuda înregistrărilor video, familia lui Badir a negat cu fermitate că incidentul a fost un atac terorist și a acuzat poliția că „l-a ucis pe fiul nostru cu sânge rece”.

Tensiunile s-au amplificat în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est în ultimul an, iar armata israeliană a lansat o serie de operaţiuni de securitate după numeroase atacuri antiisraeliene soldate cu 31 de morţi. Operaţiunile serviciilor de securitate israeliene s-au soldat cu cel puţin 156 de morţi în rândul palestinienilor, iar aproximativ 2.500 de suspecţi islamişti au fost arestaţi, conform Mediafax.

Citiți și: Atentat terorist în Israel. Două explozii cu zeci de victime la Ierusalim VIDEO