ATAC TERORIST. Zeci de persoane au ajuns la spital. Scrisoarea de ameninţare s-a adeverit

Incident şocant cu el puţin 18 persoane rănite, în urma unei explozii intenţionate dintr-un mare oraş. O scrisoare de ameninţare ar fi fost trimisă cu o săptămână înainte de incident, iar avertizarea de atunci pare că s-a adeverit.

RomaniaTV.net
03 apr. 2019, 13:14
ATAC TERORIST. Zeci de persoane au ajuns la spital. Scrisoarea de ameninţare s-a adeverit

Cel puţin 18 persoane au fost rănite în urma unei explozii într-un oraş din Filipine, anunţă Mediafax.ro.

Generalul major Cirilito Sobejana a declarat că bomba a explodat în apropierea unui restaurant din oraşul Isulan (sudul ţării). El a adăugat că persoane neidentificate ar fi încercat în trecut să obţină, prin şantaj, bani de la patronul restaurantului, care a refuzat să plătească.

„Patronul restaurantului a primit săptămâna trecută o scrisoare prin care era şantajat, dar nu a anunţat autorităţile. Termenul pe care l-a primit expiră săptămâna aceasta”, a adăugat el.

Posibil atac terorist

Autorităţile iau în calcul şi posibilitatea ca atacul să fi fost organizat de grupări islamiste, ca răspuns la recentele ofensive ale Armatei în sudul ţării, a adăugat Sobejana.

Explozia a distrus o parte a restaurantului, iar printre persoanele rănite se numără şi copii.

Oraşul Isulan, capitala provinciei Sultan Kudarat, a fost vizat de-a lungul timpului de mai multe atacuri cu bombă, organizate de rebeli islamişti.