Atac terorist în Paris sub egida „Allah Akbar”. Un om a murit și alți doi au fost răniți, după ce un tânăr i-a bătut și înjunghiat

Un atac terorist a avut loc noaptea trecută în Paris. O persoană a fost ucisă şi două au fost rănite, după ce o persoană a atacat trecători în centrul oraşului, în apropiere de Turnul Eiffel.

03 dec. 2023, 10:16
Atac terorist în Paris sub egida „Allah Akbar”. Un om a murit și alți doi au fost răniți, după ce un tânăr i-a bătut și înjunghiat
Atac terorit în Paris sub egida „Allah Akbar”. Un om a murit și alți doi au fost răniți, după ce un tânăr i-a bătut și înjunghiat

Atac terorist noaptea trecută în Paris. O persoană a fost ucisă şi două au fost rănite, sâmbătă noaptea, după ce o persoană a atacat trecătorii în centrul oraşului, în apropiere de Turnul Eiffel, potrivit ministrului francez de Interne, Gerald Darmanin.

Citește și: VIDEO Val de violenţe în Europa. Atac terorist lângă o sinagogă din Torino

Atac terorist în Paris sub egida „Allah Akbar”

Atacatorul, în vârstă de 26 de ani, este un francez de origine islamică. Armand R. s-a născut în Neuilly-sur-Seine (Hauts-de-Seine) în 1997 din părinți iranieni. Avea asupra lui exploziv și fusese deja arestat în 2016 pentru că pregătea un atac la scară mai mare, atunci fiind încarcerat timp de patru ani. Potrivit ultimelor informații, acesta suferă de tulburări psihice. Totul s-a petrecut între Quai de Grenelle și Bir Hakeim, în arondismentul 15, în apropiere de Turnul Eiffel.

„A fost sub tratament psihiatric și neurologic”, a confirmat ministrul de Interne Gérald Darmanin, care s-a deplasat la locul crimei. Potrivit unei surse de securitate, atacatorul părea să se fi desprins de religie după eliberare, relatează AFP. Însă acest bărbat cu o personalitate foarte instabilă a manifestat din nou îngrijorări în rândul autorităților încă din primăvara anului 2022.

Potrivit Le Figaro, persoana ucisă, un bărbat, era un turist german care are și naționalitate filipineză. Acesta a primit mai multe lovituri la cap, spate și umeri. Alte două persoane au fost rănite în atac, una dintre ele fiind lovită cu un ciocan.

Atacatorul a strigat „Allah Akbar”, a informat AFP, luând informația de la o sursă din poliție. Individul este cunoscut serviciilor de informații pentru asocierea sa cu islamul radical și pentru tulburările psihice de care suferă. Individul ar fi declarat că nu mai suportă ca musulmanii să fie uciși în Gaza și Afganistan. De asemenea, el a mai adăugat că Franța sprijină Israelul.

Intervenţia poliției a fost foarte rapidă pentru că dispozitivul a fost suplimentat și prezența forțelor de ordine pe străzi este foarte importantă. Parchetul Național Antiterorist s-a sesizat, ceea ce confirmă caracterul terorist al atacului.

Citește și: Atac terorist în Ierusalim. Un individ a intrat cu mașina în mulțime. Sunt cel puțin opt victime